Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑντώνης Μιχαηλίδης: Παράνομη η συμμετοχή των κατεχόμενων σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις
Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου

Αντώνης Μιχαηλίδης: Παράνομη η συμμετοχή των κατεχόμενων σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις

Τη διαμαρτυρία του για την συμμετοχή των κατεχόμενων στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, όπως στην πρόσφατη World Travel Market, εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της […]

Τη διαμαρτυρία του για την συμμετοχή των κατεχόμενων στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, όπως στην πρόσφατη World Travel Market, εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας,<...>κ. Αντώνης Μιχαηλίδης, μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου. Όπως μάλιστα ανέφερε, το υπουργείο έχει διαμαρτυρηθεί εντονότατα για το γεγονός αυτό και γραπτώς στην βρετανική Ύπατη Αρμοστεία στην Κύπρο, τονίζοντας πως μια τέτοια συμμετοχή είναι “παράνομη”. Αξιοσημείωτη είναι όμως, όπως ανέφερε, η απάντηση που λαμβάνει κάθε φορά σε τέτοιου είδους διαμαρτυρίες, η οποία κάνει λόγο για εμπορικές σκοπιμότητες και όχι πολιτικές.

Σχολιάζοντας δε το πιθανό ενδιαφέρον μεγάλων ξενοδοχειακών αλυσίδων για επέκταση των δραστηριοτήτων τους στα κατεχόμενα, ο κ. Μιχαηλίδης απέκλεισε σε δηλώσεις του την ύπαρξη σχετικών πληροφοριών, ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “Εάν κάποια ξενοδοχειακή μονάδα επιδιώκει να προβεί σε οποιαδήποτε επένδυση σε χώρο, ο οποίος δεν ανήκει σε Ε/Κ τότε οποιαδήποτε δική μας διαμαρτυρία δεν δικαιολογείται. Εάν όμως μια εταιρία μεγάλης εμβέλειας, η οποία έχει μεγάλα συμφέροντα και στο ελεύθερο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας επιχειρήσει κάτι το οποίο θα είναι διεθνώς παράνομο, τότε νομίζω δύσκολα θα κάνει κάτι τέτοιο. Θέλω να πιστεύω ότι τα συμφέροντα μιας τέτοιας εταιρίας στο ελεύθερο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πολύ μεγαλύτερα από ό,τι αλλού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024