Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροώθηση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού στις ΗΠΑ με τη βοήθεια Ελλήνων ζωγράφων
Αντίτυπα έργων Ελλήνων ζωγράφων σε σουπλά, σε εστιατόρια των ΗΠΑ

Προώθηση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού στις ΗΠΑ με τη βοήθεια Ελλήνων ζωγράφων

Συνεργασία της πρωτοβουλίας "Συμμαχία για την Ελλάδα" με τον ελληνοαμερικανικό οργανισμό εστιατορίων Pan Gregorian, για την αποτύπωση έργων Ελλήνων ζωγράφων σε σουπλά, που θα τοποθετηθούν στα τραπέζια των 3.500 εστιατορίων τους στις ΗΠΑ.

Πρωτοβουλία για την προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο κοινό της Αμερικής ξεκινά άμεσα ως αποτέλεσμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας “Συμμαχία για την Ελλάδα”, με τη χορηγία του ΟΠΑΠ και της τράπεζας Marathon Bank (θυγατρικής της Τραπεζας Πειραιώς), αποσκοπώντας αφενός μεν στη γνωριμία του αμερικανικού κοινού με τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία, αφετέρου δε στην ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.

Η “Συμμαχία για την Ελλάδα” με τη βοήθεια του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη, στον οποίο ανήκει η ιδέα, ήλθε σε επαφή με τον ελληνοαμερικανικό οργανισμό εστιατορίων Pan Gregorian, του οποίου τα μέλη διαθέτουν 3.500 εστιατόρια ανά τις ΗΠΑ για να συζητήσουν την καλύτερη αξιοποίηση 40 εικαστικών δημιουργιών, από 20 Έλληνες ζωγράφους, οι οποίοι προσέφεραν αφιλοκερδώς τα πνευματικά δικαιώματα δυο έργων τους, για τους σκοπούς της νέας πρωτοβουλίας.

Οι Pan Gregorian προθυμοποιήθηκαν να τυπώσουν ιδία δαπάνη 6.500.000 με 7.500.000 αντίτυπα των έργων των Ελλήνων ζωγράφων σε σουπλά, τα οποία θα τοποθετηθούν στα τραπέζια των εστιατορίων τους. Η αρχή θα γίνει με 2.000.000 σουπλά στα εστιατόρια που εδρεύουν στις περιοχές: New Jersey, New York, Connecticut, North & South Carolina και Maryland.

Όπως δήλωσε ο κ. Νικητιάδης, στόχος είναι η κίνηση να προχωρήσει και σε αποτύπωση των έργων σε χάρτινα κύπελλα καφέ (που χρησιμοποιούνται κατά εκατομμύρια στις ΗΠΑ καθημερινά), αλλά και στην επέκταση της πρωτοβουλίας -που “γεννήθηκε” πριν 18 μήνες- στη Γερμανία.

Όπως δήλωσε ο κ. Νικητιάδης, στόχος είναι η κίνηση να προχωρήσει και σε αποτύπωση των έργων σε χάρτινα κύπελλα καφέ (που χρησιμοποιούνται κατά εκατομμύρια στις ΗΠΑ καθημερινά), αλλά και η επεκταση της πρωτοβουλίας -που “γεννήθηκε” πριν 18 μήνες- στη Γερμανία. ΑΚόμη, εξετάζονται και άλλες ανάλογες προωθητικές ενέργειες για τον ελληνικό τουρισμό. Ειδικότερα επισήμανε, ότι συζητείται η επικόλληση  ειδικού σήματος για τον ελληνικό τουρισμό στις βιτρίνες των ελληνικών εστιατορίων, να τυπωθούν εικόνες  και το λογότυπο του  ελληνικού τουρισμού σε εκατομμύρια πλαστικά κύπελλα, η διοργάνωση εβδομάδας ελληνικής γαστρονομίας σε πολιτείες των ΗΠΑ, καθώς και ανάλογες προωθητικές ενέργειες στη Γερμανία.
Ο κ. Νικητιάδης, ευχαρίστησε τους δημιουργούς των έργων, πολλοί από τους οποίους παρευρέθησαν στη σημερινή εκδήλωση, τους εκπροσώπους της  Συμμαχίας για την Ελλάδα, για την συμμετοχή τους σε άλλη μία πρωτοβουλία για την προβολή του ελληνικού τουρισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά για την συνδρομή τους στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας, έκανε ο κ. Νικητιάδης, στο πρόεδρο των Pan Gregorian κ. Γιώργο Σιαμπουλή και τoν διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ιωάννη Σακελλάρη. Επίσης εξήρε την προσπάθεια προβολής του ελληνικού τουρισμού στην Αμερική, την οποία κάνει ο κ. Απόστολος Ζουπανιώτης με το “Greek News”, τον κ. Καστανά με το Εθνικό Τηλεοπτικό Δίκτυο, τον “Εθνικό Κήρυκα”, καθώς και όλα τα άλλα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024