Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση του ΣΤΕΚ με τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Κύπρου
Ανασκόπηση των προοπτικών της φετινής καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν

Συνάντηση του ΣΤΕΚ με τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Κύπρου

Συζήτηση για τις προοπτικές της φετινής καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε μεταξύ αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου με τον αρμόδιο υπουργό για τον Τουρισμό κ. Νεοκλή Συλικιώτη.

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) υπό τον πρόεδρο κ. Άκη Βαβλίτη, συναντήθηκε στις 15 Μαΐου 2012 με τον αρμόδιο υπουργό για τον Τουρισμό κ. Νεοκλή Συλικιώτη, σε συνέχεια συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών κ. Βάσο Σιαρλή.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο πρόεδρος του ΚΟΤ κ. Αλέκος Ορουντιώτης, καθώς και ο αναπλ. γενικός διευθυντής του Οργανισμού κ. Μιχάλης Μεταξάς ανασκοπήθηκαν οι προοπτικές της φετινής καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν και, ακολούθως, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα πιο κάτω θέματα:

  • Η ενθάρρυνση νέων επενδυτικών έργων αναβάθμισης και εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος για την αντιμετώπιση έτσι του αυξημένου ανταγωνισμού καθώς και του προβλήματος της εποχικότητας σε συνάρτηση με την εξεύρεση πόρων χρηματοδότησης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων (Μικτές Αναπτύξεις και αναπτύξεις τύπου “Condo”).
  • Η φιλελευθεροποίηση της αεροπορικής σύνδεσης Κύπρου-Ρωσίας και η διεύρυνση των αεροπορικών συνδέσεων με την Ουκρανία, καθώς και με άλλες χώρες.
  • Η προώθηση της δημιουργίας καζίνο.
  • Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση της απόφασης για ανέγερση Συνεδριακού Κέντρου στη Λεμεσό.
  • Η απασχόληση στα ξενοδοχεία αυξημένου αριθμού κοινοτικών.
  • Η καθυστέρηση για την υιοθέτηση του νέου Θεσμικού Πλαισίου Κατάταξης και Κατηγοριοποίησης των ξενοδοχειακών καταλυμάτων.
  • Η διαχρονική μείωση του προϋπολογισμού του ΚΟΤ που αποβαίνει τελικά σε βάρος της τουριστικής βιομηχανίας, των δημόσιων οικονομικών και γενικά της οικονομίας.
  • Το δυσβάστακτο ψηλό κόστος των σημερινών διατιμήσεων ηλεκτρικής ενέργειας για τα ξενοδοχεία.
  • Η περικοπή των προϋπολογισμών των Περιφερειακών Εταιρειών Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και η επιζήμια καθυστέρηση στην παραχώρηση των διαθέσιμων κονδυλίων για έγκαιρη υλοποίηση των συγκεκριμένων ενεργειών προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος των eπαρχιών.

Τέλος, η ανάγκη σημαντικών ξένων επενδύσεων και οι σχετικές προοπτικές, ώστε να επανεύρει η οικονομία την αναπτυξιακή της τροχιά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024