Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΚεφαλογιάννης: Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη λήψη δανείου 3 δισ. ευρώ

Κεφαλογιάννης: Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη λήψη δανείου 3 δισ. ευρώ

Οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για την λήψη δανείου, ύψους 3 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεωνγια λιμενικά έργα ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. […]

Οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για την λήψη δανείου, ύψους 3 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων<...>για λιμενικά έργα ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “συμφωνήθηκε το τελικό κείμενο, το οποίο ικανοποιεί πλήρως τις ελληνικές θέσεις, για το δάνειο των 3 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Πετύχαμε εξαιρετικά προνομιακούς όρους, δηλαδή 2,1% επιτόκιο κυμαινόμενο και 4% σταθερό με 7ετή περίοδο χάριτος και 25 χρόνια αποπληρωμή για τη χρηματοδότηση του 50% όλων των έργων με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ή με συμπράξεις μεταξύ Λιμανιών. Τα έργα που προγραμματίζουμε να γίνουν σε όλα τα Λιμάνια της χώρας είναι ύψους 6 δισ. ευρώ.

Ακόμα, στα πλαίσια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι “με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής υλοποιείται η ανάπτυξη των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και συγκεκριμένα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδος – Κύπρου (Πειραιάς – Ηράκλειο και πιθανόν Λεμεσός). Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δύο ναυτιλιακές εταιρίες (ΑΝΕΚ – ΛΟΥΗΣ) για το συγκεκριμένο πρόγραμμα”.

Τέλος, σημείωσε ότι “υπογράφηκε και με τη Μάλτα η συμφωνία για την ανάπτυξη των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και των θαλασσίων λεωφόρων όσον αφορά στην από κοινού υποβολή πρότασης και εκπόνησης μελέτης για τη σύνδεση μεταξύ Ελλάδος, Ιταλίας, Κύπρου και Μάλτας. Οι συγκεκριμένες μελέτες χρηματοδοτούνται κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πολιτική που έχουμε χαράξει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις θαλάσσιες λεωφόρους προχωράει με γοργούς ρυθμούς”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024