Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιστολή προς τους προέδρους όλων των κομμάτων απέστειλε ο Κεφαλογιάννης για την ακτοπλοΐα

Επιστολή προς τους προέδρους όλων των κομμάτων απέστειλε ο Κεφαλογιάννης για την ακτοπλοΐα

Επιστολή στους Προέδρους των κομμάτων, που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων, απέστειλε προχτές, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2005, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας,κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, στα πλαίσια της συνέχισης του διαλόγου για […]

Επιστολή στους Προέδρους των κομμάτων, που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων, απέστειλε προχτές, Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2005, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας,<...>κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, στα πλαίσια της συνέχισης του διαλόγου για τα θέματα της ακτοπλοΐας και της ποιοτικής εξυπηρέτησης των νησιωτών, υιοθετώντας πρόταση των βουλευτών όλων των κομμάτων για την οποία είχε δεσμευθεί στη Βουλή. Η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2005.

Η επιστολή του κ. Κεφαλογιάννη προς τους προέδρους έχει ως εξής:


  1. Σε συνέχεια του διαλόγου για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και με γνώμονα την θεσμική υποχρέωση της Πολιτείας για την διασφάλιση επαρκών και ποιοτικών ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, αποδεχόμενος σχετική πρόταση συναδέλφων βουλευτών, παρακαλώ όπως ορίσετε δύο εκπροσώπους των κομμάτων σας για τη συμμετοχή τους σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την 18/10/2005 και ώρα 11:30, στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (αίθουσα 409), για την ανταλλαγή απόψεων και τη διατύπωση προτάσεων, με σκοπό την επίτευξη του μέγιστου βαθμού συναίνεσης ως προς τα απαραίτητα μέτρα για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, προς όφελος των κατοίκων των νησιών και του τουρισμού της χώρας.

  2. Προτεινόμενα ενδεικτικά θέματα προς εξέταση είναι τα ακόλουθα:
    • Ακτοπλοϊκό δίκτυο τακτικών γραμμών και αγόνων γραμμών.
    • Υλοποίηση χρηματοδοτικού πρωτοκόλλου, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα
      Επενδύσεων.

    • Ποιοτική αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών (αξιοπιστία δρομολογίων, βελτίωση της διάρκειας των δρομολογίων, ποιότητα πλοίων).

    • Οικονομικές παράμετροι θαλασσίων συγκοινωνιών.

    • Λιμενικές υποδομές και προσβάσεις – τιμολογιακή πολιτική.

    • Κρατήσεις υπέρ τρίτων στα εισιτήρια επιβατών.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024