Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΔιεθνές Πολύ-Συνέδριο Ναυπηγικής Έρευνας και Τεχνολογίας στη Κρήτη

Διεθνές Πολύ-Συνέδριο Ναυπηγικής Έρευνας και Τεχνολογίας στη Κρήτη

Ξεκίνησαν χτες, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2005, οι εργασίες του 2ου διεθνούς πολύ-συνεδρίου ναυπηγικής και ναυτιλιακής τεχνολογίας(International Multiconference on Maritime Research and Technology), που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Aldemar Knossos Royal Village […]

Ξεκίνησαν χτες, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2005, οι εργασίες του 2ου διεθνούς πολύ-συνεδρίου ναυπηγικής και ναυτιλιακής τεχνολογίας<...>(International Multiconference on Maritime Research and Technology), που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Aldemar Knossos Royal Village της Κρήτης. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα τελειώσουν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ενώ διοργανωτής του είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών-Εργαστήριο Μελέτης Πλοίου, Καθ. Απόστολος Παπανικολάου).

Σκοπός του συνεδρίου, που διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην Κρήτη (προηγούμενο συνέδριο: Οκτώβριος 2001), είναι η προώθηση σε διεθνές επίπεδο της επιστημονικής γνώσης και τεχνολογίας, όπως απαιτείται για την βελτίωση της αποδοτικότητας και ασφάλειας των πλοίων λαμβάνοντας υπόψη τεχνικούς, οικονομικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Το πρόγραμμα του πολύ-συνεδρίου περιλαμβάνει:

  • Συναντήσεις των εταίρων μίας σειράς ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων, που χρηματοδοτούνται από τη Ευρωπαϊκή Ένωση (Προγράμματα Integrated Project SAFEDOR, Thematic Network SAFER-EURORO, STREP POP/C και Technology Platform VRSHIPS-ROPAX 2000), στα οποία συμμετέχει το ΕΜΠ,

  • καθώς και την διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου International Workshop on Goal Based Standards στις 17 Οκτωβρίου, του οποίου την έναρξη θα κηρύξει με παρέμβασή του ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Το θέμα του συνεδρίου (International Workshop on Goal Based Standards) είναι σημαντικότατο για την μελλοντική ανάπτυξη της παγκόσμιας και Ελληνικής ναυτιλίας, μετά τις πρόσφατες σχετικές αποφάσεις του διεθνούς ναυτιλιακού οργανισμού ΙΜΟ για την εισαγωγή προδιαγραφών Goal Based Standards στις μελλοντικές ναυπηγήσεις πλοίων. Σημειώνεται ότι η σχετική αρχική παρέμβαση στον ΙΜΟ για την εισαγωγή Goal Based Standards έγινε από την Ελληνική αντιπροσωπεία.

Οι εισηγήσεις του συνεδρίου θα γίνουν από σημαντικότατους εκπροσώπους από τον ΙΜΟ, το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, τον διεθνή οργανισμό Νηογνωμόνων IACS, τον διεθνή οργανισμό πλοιοκτητών δεξαμενόπλοιων INTERTANKO, τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Ναυπηγικών Επιχειρήσεων CESA, τον εθνικό οργανισμό ναυτικής έρευνας της Ιαπωνίας NMRI και το Υπουργείο Μεταφορών της Ο.Δ. της Γερμανίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024