Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠαραδόθηκε το Cruise Olympia στη Minoan Lines
Το μεγαλύτερο cruise ferry στη Μεσόγειο στη γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Αγκώνα

Παραδόθηκε το Cruise Olympia στη Minoan Lines

Το Cruise Olympia, το τελευταίο από μια σειρά τεσσάρων καινοτόμων cruise ferries που παραγγέλθηκαν από τον Όμιλο Grimaldi (Νάπολη) στην Fincantieri παραδόθηκε στις 30 Ιουνίου από τις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων […]

Το Cruise Olympia, το τελευταίο από μια σειρά τεσσάρων καινοτόμων cruise ferries που παραγγέλθηκαν από τον Όμιλο Grimaldi (Νάπολη) στην Fincantieri παραδόθηκε<...> στις 30 Ιουνίου από τις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων Castellammare di Stabia.

Αμέσως μετά την παράδοση, το πλοίο απέπλευσε με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας για να συναντήσει το αδελφό του πλοίο Cruise Europa, το οποίο, από τον περασμένο Οκτώβριο, είναι δρομολογημένο στη γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκώνα, από τη Minoan Lines, μέλος του Ομίλου Grimaldi.

Το Cruise Olympia έχει 225 μέτρα μήκος, 31 μέτρα πλάτος και ολική χωρητικότητα 54.310 τόνων. Η μεταφορική του ικανότητα είναι 250 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 3.000 γραμμικά μέτρα για λεωφορεία, φορτηγά, ρυμουλκούμενα, τροχόσπιτα και campers. Με μια σταθερή ταχύτητα 28 κόμβων, το Cruise Olympia μπορεί να μεταφέρει 3.000 επιβάτες σε 413 καμπίνες, συμπεριλαμβανομένων 18 deluxe και 50 junior suites. Επίσης διαθέτει 548 καθίσματα αεροπορικού τύπου (εκ των οποίων 114 πρώτης θέσης).

Το Cruise Olympia με το αδελφό του πλοίο Cruise Europa, αποτελούν τα μεγαλύτερα cruise ferries, που είναι δρομολογημένα στη Μεσόγειο, προσφέροντας υψηλά standards όμοια με αυτά των κρουαζιερόπλοιων, τόσο ως προς τον εξοπλισμό των κοινόχρηστων χώρων, όσο και ως προς εκείνο των καμπινών. Οι εν πλω παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν ένα Α la carte και ένα Self-service εστιατόριο, Κέντρο Ευεξίας, Πισίνα, Γυμναστήριο, Καζίνο, Disco, δύο Σαλόνια για οδηγούς φορτηγών οχημάτων, Συνεδριακό Κέντρο, Καταστήματα, Ιnternet Points και Παιδότοπο.

Το Cruise Olympia είναι πιστοποιημένο με το “πράσινο αστέρι” από τον Ιταλικό Νηογνώμονα (RINA), για το σχεδιασμό του που προάγει το σεβασμό στο περιβάλλον και την εξοικονόμηση ενέργειας.

“Η παράδοση και η έναρξη της λειτουργίας του Cruise Olympia επιβεβαιώνει το επαναστατικό όραμα του Ομίλου μας για τις θαλάσσιες συνδέσεις μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας.Το νέο πλοίο, που κατασκευάστηκε με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση εν πλω και την εξοικονόμηση ενέργειας, διαθέτει μια απαράμιλλη μεταφορική ικανότητα, τόσο για τους επιβάτες, όσο και τα εμπορεύματα, προσφέρει δε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές”, επιβεβαίωσε ο Dr Emanuele Grimaldi, πρόεδρος της Minoan Lines.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines, κ. Αντώνης Μανιαδάκης, δήλωσε: “Το Cruise Olympia επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Minoan Lines να διατηρήσει τα υψηλά standards των προσφερομένων υπηρεσιών, την καινοτομία και το σεβασμό για το περιβάλλον.

Η δρομολόγησή του, μαζί με το αδελφό του πλοίο Cruise Europa, στη γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκώνα θα ωφελήσει όχι μόνο τον τουρισμό, αλλά και την οικονομία της Ιταλίας και της Ελλάδας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024