Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣήριαλ τα προβλήματα του πλοίου “Ταξιάρχης” της ΝΕΛ

Σήριαλ τα προβλήματα του πλοίου “Ταξιάρχης” της ΝΕΛ

Είκοσι επτά ολόκληρες ώρες χρειάστηκαν οι 537 επιβάτες του πλοίου “Ταξιάρχης” της ΝΕΛ για να φθάσουν από την Χίο όπου ξεκίνησαν το ταξίδι τους το Σάββατο μέχρι τον Πειραιά που […]

Είκοσι επτά ολόκληρες ώρες χρειάστηκαν οι 537 επιβάτες του πλοίου “Ταξιάρχης” της ΝΕΛ για να φθάσουν από την Χίο όπου ξεκίνησαν το ταξίδι τους το<...> Σάββατο μέχρι τον Πειραιά που τελικά τον είδαν τη Δευτέρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΕΝ, η βλάβη παρουσιάστηκε εν πλω, όταν σταμάτησε η αριστερή κύρια μηχανή.

Επιβάτες του πλοίου ανέφεραν ότι το “Ταξιάρχης”, κατάφερε να επιστρέψει στο λιμάνι μετά από τέσσερις ώρες αντί της μίας ώρας που είναι κανονικά η διαδρομή. Ενώ, η ανακοίνωση του ΥΕΝ ανέφερε ότι οι επιβάτες του πλοίου θα επαναπροωθηθούν με άλλα πλοία της εταιρίας, εν τούτοις, παρέμειναν “εγκλωβισμένοι” στο λιμάνι, αφού τα άλλα πλοία που εκτελούσαν το ίδιο δρομολόγια ήταν πλήρη επιβατών.

Όταν τελικά αναχώρησε, ανοιχτά της Aνδρου παρουσίασε το ίδιο μηχανικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να συνεχίσει την πορεία του με μειωμένη ταχύτητα, ενώ δίπλα του έπλεε συνεχώς ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού. Τελικά, ο “Ταξιάρχης” έφτασε στον Πειραιά με 27 ώρες καθυστέρηση και απαγορεύθηκε ο απόπλους του μέχρι να γίνει επιδιόρθωση της βλάβης και επιθεώρηση.

Σε ανακοίνωσή της, η πλοιοκτήτρια εταιρία, NEL Lines, εκφράζει τη λύπη της για το ατυχές συμβάν και δηλώνει ότι θα προβεί σε κάθε ενδεδειγμένη ενέργεια για να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις της βλάβης. Βέβαια θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τέτοια γεγονότα καταμεσής του καλοκαιριού δεν λύνονται με την απλή έκφραση της λύπης της εταιρίας.

Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, ΝΕΛ, υπέβαλε απαίτηση (claim) κατά της εταιρίας SEMT Pielstick, κατασκευάστριας εταιρίας των μηχανών των τριών ταχυπλόων πλοίων της ΝΕΛ, “Αίολος Εξπρές”, “Αίολος Εξπρές ΙΙ” και “Αίολος Κεντέρης”.

Όπως αναφέρει η ΝΕΛ, τα πλοία αυτά, από τον πρώτο χρόνο της εκμετάλλευσής τους και μέχρι σήμερα, έχουν υποστεί σημαντικές βλάβες στις μηχανές τους, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σημαντικών προβλημάτων στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας.

Το ύψος της απαίτησης της ΝΕΛ κατά της εταιρείας SEMT Pielstick ανέρχεται σε 89,75 εκατ. Ευρώ, πλέον πρόσθετης αποζημίωσης για δυσφήμηση της εταιρείας στους πελάτες, στους συνεργάτες της και στους μετόχους της.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024