Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑνεστάλη η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας
Τα δρομολόγια των πλοίων θα γίνουν κανονικά, από αύριο στις 6 το πρωί

Ανεστάλη η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

Την αναστολή των κινητοποιήσεών της αποφάσισε πριν από λίγο η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ύστερα από συνάντηση με την κα Άννα Διαμαντοπούλου και τον κ. Γιώργο Κουτρουμάνη.

Σε αναστολή των 48ωρων απεργιακών της κινητοποιήσεων προχωρά η ΠΝΟ. Είχε προηγηθεί συνάντηση με την υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Άννα Διαμαντοπούλου και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιώργο Κουτρουμάνη. Η ΠΝΟ ανακοίνωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της πρώτης 48ωρης απεργίας, που λήγει στις 6 το πρωί της Τετάρτης, δε θα πραγματοποιήσει νέα απεργία και τα δρομολόγια των πλοίων θα γίνουν κανονικά.

Θετικό χαρακτήρισε τον διάλογο με τους ναυτεργάτες, η κα Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με εκπροσώπους των σωματείων της ΠΝΟ. “Παρουσιάσαμε σήμερα στα αιτήματα της ΠΝΟ έναν πίνακα με γραπτές απαντήσεις σε όλα τα θέματα, μετά από συνεργασία τεσσάρων συναρμοδίων υπουργείων“, δήλωσε το μεσημέρι η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

“Δόθηκαν επαρκείς απαντήσεις στα αιτήματα των ναυτικών και των συνταξιούχων και νομίζω ότι η ΠΝΟ θα επανεκτιμήσει τη στάση της σε σχέση με την απεργία, η οποία έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία αυτή την περίοδο”, δήλωσε ο ο κ. Κουτρουμάνης, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση. “Η πρότασή μας αφορά το ΝΑΤ και τον Οίκο Ναύτου, που θα είναι και τα δύο αυτόνομα, το μόνο που αλλάζει είναι η εποπτεία τους”, τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης και πρόσθεσε ότι στόχος είναι ο καλύτερος έλεγχος των δύο φορέων, αλλά και να μπορούν να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες.

“Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μάς έδωσε γραπτώς κάποιες απαντήσεις στα αιτήματα που είχαμε θέσει και θα τα συζητήσουμε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, η οποία θα αποφασίσει για το αν θα συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις”, δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας κ. Γιάννης Χαλάς και τόνισε ότι σημασία έχει ότι υπάρχει κάποια πρόταση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024