Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΗ ΠΝΟ ξεκινά επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες
Οι απεργίες ξεκινούν από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, από τις 6 το πρωί

Η ΠΝΟ ξεκινά επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ξεκινά από την προσεχή Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Την κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, από τις 6 το πρωί, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ/ΜΠΕ, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας έχει έρθει ήδη σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα της συνομοσπονδίας των ναυτικών κ. Γιάννη Χαλά και ζητεί συνάντηση με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, προκειμένου να υπάρξει διάλογος για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα έγινε σύσκεψη στα γραφεία της ΠΝΟ, στην οποία συμμετείχαν μέλη διοίκησης της ΠΝΟ και εκπρόσωποι των εργαζομένων των Συλλόγων Υπαλλήλων ΝΑΤ, Προσωπικού Οίκου Ναύτη, Εργαζομένων Εστίας Ναυτικών, Πολιτικών Υπαλλήλων ΓΕΝΕ, της Πανελλήνιας Ένωσης Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΑΕΝ-ΚΕΣΕΝ), των Ενώσεων Συνταξιούχων ΝΑΤ, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοηγών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας.

Κοινή υπήρξε η διαπίστωση ότι “η επίθεση που δέχονται οι ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, αλλά και οι πολιτικοί υπάλληλοι Οργανισμών που εποπτεύονται από το ΥΠΑΑΝ και όλοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι της χώρας είναι πρωτοφανής, καταιγιστική και ολομέτωπη και αν δεν υπάρξει ενιαία, συντονισμένη και αποφασιστική αντίδραση θα συμπαρασύρει τα πάντα στον χώρο της ναυτιλίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πραξικοπηματική απόφαση για ένταξη του Οίκου Ναύτη στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και όλοι συμφώνησαν ότι αν αυτό υλοποιηθεί θα οδηγήσει σε κατακόρυφη υποβάθμιση της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Απαίτηση όλων των εμπλεκομένων φορέων και των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών είναι η άμεση κατάργηση του Ν. 4052 (άρθρο 13 παρ. 17) που προβλέπει την ένταξη του Οίκου Ναύτη στον ΕΟΠΥΥ και η διατήρηση της αυτοτέλειάς του και η αναβάθμιση των παρεχόμενων παροχών”.

Από την απεργία των ναυτεργατών αναμένεται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στις τροφοδοσίες των νησιών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024