Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΟ καπετάνιος του ναυαγισμένου Costa Concordia ζητά τη δουλειά του πίσω (!)
Κρουαζιέρα

Ο καπετάνιος του ναυαγισμένου Costa Concordia ζητά τη δουλειά του πίσω (!)

Ο καπετάνιος του Costa Concordia, Francesco Schettino, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία ύστερα από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου, Costa Concordia απολύθηκε μεν, αλλά προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να… επαναπροσληφθεί.

Ο Francesco Schettino, ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, ο οποίος κατηγορείται για το ναυάγιό του τον Ιανουάριο που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άνθρωποι, απολύθηκε από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου Costa Crociere, αλλά προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του πρώην εργοδότη του σε μια προσπάθεια να επαναπροσληφθεί, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα “La Repubblica”. “Ο Σκετίνο ‘απολύθηκε’, αλλά ‘θεωρεί ότι συμπεριφέρθηκε σωστά και για το λόγο αυτόν προσέφυγε μέσω των δικηγόρων του σε δικαστήριο εργατικών διαφορών… ζητώντας πίσω τη δουλειά του και διεκδικώντας δεδουλευμένα”, γράφει η εφημερίδα.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η Costa Crociere, θυγατρική της αμερικανικής Carnival, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι απέλυσε τον Schettino μετά την ολοκλήρωση “πειθαρχικής διαδικασίας” και πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή “συνάδει με τους ισχύοντες νόμους και τις ισχύουσες συμφωνίες”.

Ο καπετάνιος ππυο προκάλεσε την πρόσκρουση του κρουαζιερόπλοιου σε βράχο και το εγκατέλειψε πριν από τους περίπου 4.200 επιβάτες και πλήρωμά του, δικάζεται στην Ιταλία για ανθρωποκτονία, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη πλοίου και πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 15 Οκτωβρίου, οπότε και θα συζητηθεί η έκθεση εμπειρογνωμόνων για τα αίτια της ναυτικής τραγωδίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024