Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑναγνώριση του ΟΛΠ ΑΕ ως ECOPORT (Οικολογικό Λιμάνι) από τoν ESPO
Λιμένες

Αναγνώριση του ΟΛΠ ΑΕ ως ECOPORT (Οικολογικό Λιμάνι) από τoν ESPO

Στον ΟΛΠ ΑΕ απονεμήθηκε για μια ακόμα φορά η αναγνώριση ως ECOPORT (Οικολογικό Λιμάνι) από την ESPO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Λιμένων) κατά τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου της Επιτροπής Περιβάλλοντος (ECOPORTS) της ESPO, η οποία διεξήχθη φέτος στον Πειραιά.

Ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή οι εργασίες της Επιτροπής για τα οικολογικά λιμάνια (ECOPORTS) της ESPO με σημαντικές παρεμβάσεις από τους εισηγητές της ESPO, της DG Move, της EMSA και άλλων φορέων της Ε.Ε. Στη σημαντική αυτή εκδήλωση, στην οποία εξετάσθηκε εξειδικευμένα για πρώτη φορά το θέμα των υπηρεσιών υποδοχής των λυμάτων των πλοίων, παραβρέθηκαν και μίλησαν εκπρόσωποι από τα λιμάνια της Στοκχόλμης, Μπρέμενχάβεν, Ταλίν, Γκότενμπουργκ, Moerdijk, Άμστερνταμ, Γένοβας, Vigo, Αμβέρσας, Όσλο, Αμβούργου, Civitavecchia Ρώμης, Χάβρης και Ρουέν, Kristiasand, Claipeda, Ένωση Λιμένων Δανίας, Πιομπίνο, Ένωση Λιμένων Βουλγαρίας, Ρίγας, Aqaba, Κέρκυρας και φυσικά η ΕΛΙΜΕ και ο ΟΛΠ ΑΕ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι φορέων της ναυτιλίας, εταιρειών περιβάλλοντος, πανεπιστημιακοί με ειδικό καλεσμένο τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Αρ. Νανιόπουλο κ.ά.

Στον ΟΛΠ ΑΕ απονεμήθηκε για μια ακόμα φορά η αναγνώριση ως ECOPORT (Οικολογικό Λιμάνι) από την ESPO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Λιμένων) κατά τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου της Επιτροπής Περιβάλλοντος (ECOPORTS) της ESPO, η οποία διεξήχθη φέτος στον Πειραιά. Όπως είναι γνωστό, η απονομή γίνεται με απόφαση της ESPO και πιστοποίηση των Lloyd’s Register. Μαζί με τον ΟΛΠ ΑΕ βραβεύθηκαν επίσης και τα λιμάνια Bremenhaven και Akaba.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν και μίλησαν η γενική γραμματέας του Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης (ESPO) κ. Isabelle Ryckbost, ο πρόεδρος και διεθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ ΑΕ κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) κ. Γιώργος Καστελλάνος, ο πρόεδρος της MedCruise κ. Σταύρος Χατζάκος, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Anna Bobo Remijn (DG Move), καθώς και ομιλητές από διάφορα λιμάνια της Ευρώπης, με κεντρικό θέμα τις πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος και τις υπηρεσίες υποδοχής αποβλήτων στα ευρωπαϊκά λιμάνια.

Προηγουμένως υπήρξε διμερής συνάντηση της κας Ryckbost και του κ. Ανωμερίτη για τα θέματα της ευρωπαϊκής λιμενικής αγοράς, επί των οποίων υπήρξε σύμπτωση απόψεων. Η γενική γραμματέας είχε επίσης συνεργασία με την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όπως είναι γνωστό, η Γενική Συνέλευση της ESPO του 2015 θα διεξαχθεί στον Πειραιά, μετά από πρόταση του ΟΛΠ και της Ε.Ε. της ESPO.

Όπως δήλωσε ο κ. Ανωμερίτης, “ο ΟΛΠ ΑΕ, υπακούοντας στις βασικές ευρωπαϊκές πολιτικές για τα λιμάνια και τη λιμενική αγορά, με συγκεκριμένες αποφάσεις στηρίζει τις αρχές  της ανταγωνιστικότητας, της διαφάνειας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Η σημερινή βράβευσή του για ακόμα φορά ως ECOPORT από την ESPO επιβραβεύει στην ουσία τις προσπάθειες ενός δημόσιου Οργανισμού, ο οποίος μαζί με τις υπηρεσίες που προσφέρει στη διακίνηση εμπορευμάτων και επιβατών, δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα της προστασίας του Περιβάλλοντος, της κοινωνίας και του Πολιτισμού”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024