Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑισθητά μειωμένη η φετινή τουριστική κίνηση της Ρουμανίας

Αισθητά μειωμένη η φετινή τουριστική κίνηση της Ρουμανίας

Αισθητή μείωση της τάξης του 10%, παρουσίασε φέτος η τουριστική κίνηση της Ρουμανίας, σε σχέση με τα περσινά στοιχεία.Ρουμάνοι επαγγελματίες του τουρισμού, όπως πράκτορες και ξενοδόχοι αποδίδουν τα αίτια της […]

Αισθητή μείωση της τάξης του 10%, παρουσίασε φέτος η τουριστική κίνηση της Ρουμανίας, σε σχέση με τα περσινά στοιχεία.<...>Ρουμάνοι επαγγελματίες του τουρισμού, όπως πράκτορες και ξενοδόχοι αποδίδουν τα αίτια της πτώσεις στις άσχημες καιρικές συνθήκες, στις υψηλές τιμές των ξενοδοχείων, όπως επίσης και στο μειωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον που παρατηρείται στον τουριστικό τομέα, ενώ θέλοντας να αλλάξουν την υφιστάμενη κατάσταση πρότειναν στη Κυβέρνηση του Βουκουρεστίου να μειώσει τη φορολογία και να βοηθήσει ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων – ANAT, “ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν τα παράλια της Ρουμανίας από το Μάιο έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2005 είναι μειωμένος κατά 10%, σε σχέση με τον αριθμό των τουριστών την ίδια χρονική περίοδο το 2004”.

Η πρόεδρος της Ένωσης, κ. Νόρα Λούτσια Μοραρίου προειδοποίησε ότι “οι ακτές στη Μαύρη Θάλασσα δεν αποτελούν πόλο έλξης τουριστών, επειδή η θάλασσα δεν είναι καθαρή και οι υπηρεσίες είναι πολύ κακές”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι “περίπου 1,2 εκατ. Ρουμάνοι πήγαν για καλοκαιρινές διακοπές στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, δηλαδή περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι, ενώ μόλις 100.000 τουρίστες από το εξωτερικό διέμειναν στις ρουμανικές ακτές, ποσοστό ίδιο με πέρσι”, όπως τόνισε η κ. Μοράριου. Επίσης, η πρόεδρος ανέφερε σε δηλώσεις της ότι η κυβέρνηση δεν ενθαρρύνει τον τουρισμό και οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και τουριστικών πρακτορείων αναγκάζονται να καταβάλουν 27 διαφορετικούς φόρους στο κράτος και τις τοπικές αρχές”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024