Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Τουρκία εξακολουθεί να είναι Νο1 καλοκαιρινός προορισμός για τους Ρώσους
Τάσεις

Η Τουρκία εξακολουθεί να είναι Νο1 καλοκαιρινός προορισμός για τους Ρώσους

Αύξηση 15-25% των Ρώσων τουριστών σε ηλιόλουστους προορισμούς φέτος το καλοκαίρι, με την Ελλάδα να έχει αύξηση 20% την περίοδο Ιουνίου – Αυγούστου 2012. Ωστόσο, η Τουρκία εξακολουθεί να είναι ο Νο1 προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες το καλοκαίρι.

Οι Ρώσοι κάνουν κατά 1,3 περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό, από τους Κινέζους, κατά 3,4 περισσότερα από τους Ινδούς και 4,6 περισσότερα ταξίδια από τους Βραζιλιάνους, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του World Travel Monitor. Το 2011, οι Ρώσοι πραγματοποίησαν 23,8 εκατ. ταξίδια στο εξωτερικό, σε σύγκριση με 18,3 εκατ. ταξίδια που έκαναν οι Κινέζοι. Από όλες τις χώρες BRIC, η Ρωσία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά από την άποψη του εξερχόμενου τουρισμού και έχει το υψηλότερο επίπεδο εισοδήματος, ακολουθούμενη από τη Βραζιλία, την Κίνα και την Ινδία.

Αναλύοντας τα αποτελέσματα της θερινής περιόδου του 2012 (Ιούνιος – Αύγουστος 2012), η Ένωση των Ρώσων Τουριστικών Πρακτόρων (ATOR)  θεωρεί ότι υπάρχει αύξηση 15-25% σε προορισμού “ήλιου και θάλασσας” -εκτός από την Τουρκία, η οποία είχε μείωση 1% σε σχέση με τα τελευταία στοιχεία και την Αίγυπτο, που είχε αύξηση 1%. Ωστόσο, η Τουρκία εξακολουθεί να είναι ο Νο1 προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ ακολουθούν η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Κροατία. Η Ελλάδα εμφάνισε αύξηση 20% κατά την περίοδο Ιουνίου – Αυγούστου 2012, επιβεβαιώνοντας ότι οι Ρώσοι είναι πιο σταθεροί από ό,τι οι υπόλοιπο Ευρωπαίοι όταν πρόκειται για πολιτική ή οικονομική αστάθεια (εφ’όσον οι τιμές είναι λογικές). Η Κροατία, αν και μέχρι σήμερα δεν απαιτούσε βίζα για τους Ρώσους, η συμμετοχή της στην ΕΕ από το το 2013, θα σημάνει ότι οι Ρώσοι θα πρέπει να βγάζουν βίζα πλέον και αυτό αναμφίβολα θα έχει αντίκτυπο στα ρωσικά στατιστικά στοιχεία όσον αφορά στον προορισμό αυτόν στο μέλλον.

Μεταξύ άλλων σημαντικών τάσεων της ρωσικής αγοράς, ο ATOR σημειώνει μια βαθμιαία απομάκρυνση από τις κρατήσεις της “τελευταίας στιγμής”, ωστόσο, το 11% των Ρώσων κάνει τις κρατήσεις τους τουλάχιστον 2 μήνες ή και περισσότερο πριν από το ταξίδι τους. Τουλάχιστον 5 εκατ. Ρώσοι έκαναν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στο εξωτερικό φέτος, εκ των οποίων το 18% ήταν κρατήσεις της “τελευταίας στιγμής”, με  αγορασμένα πακέτα που κόστισα λιγότερο από 600 δολ. ανά ταξίδι. Το 47% από αυτούς τους τουρίστες ξοδεύουν 600-1.500 δολ. ανά ταξίδι και το 34% περισσότερα από 1.500 δολ. κατ’άτομο.

Στην Αγία Πετρούπολη και τη βορειοδυτική περιοχή της Ρωσίας, η Τουρκία χάνει ως προορισμός σε δημοτικότητα, σε σύγκριση με το 2011, ενώ η Ισπανία και η Ελλάδα αυξάνουν το μερίδιο αγοράς τους. Οι κορυφαίοι προορισμοί αυτό το καλοκαίρι ήταν η Φινλανδία και η Εσθονία, μια συνεχής τάση για αυτήν την περιοχή λόγω της γεωγραφικής της εγγύτητας και της προσβασιμότητας τόσο με αυτοκίνητο όσο και με τρένο. Επίσης, ένα υψηλό ποσοστό των κατοίκων της Αγ. Πετρούπολης έχουν φινλανδική βίζα -κάτι που σημαίνει ότι έχουν βίζα Σένγκεν. Οι Top10 καλοκαιρινοί προορισμοί για τους κατοίκους της Αγίας Πετρούπολης ήταν: Ελλάδα, Αίγυπτος, Ισπανία, Γαλλία και Κύπρος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024