Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚερδίζει το φετινό στοίχημα στον τουρισμό η Ινδία
Στόχος η διευκόλυνση έκδοσης βίζα

Κερδίζει το φετινό στοίχημα στον τουρισμό η Ινδία

Το φετινό στοίχημα στον τουρισμό φαίνεται να κερδίσει η Ινδία, της οποίας οι αφίξεις από το πρώτο κιόλας εξάμηνο του 2007 δείχνουν πως ο στόχος των 5 εκατομμυρίων θα επιτευχθεί […]

Το φετινό στοίχημα στον τουρισμό φαίνεται να κερδίσει η Ινδία, της οποίας οι αφίξεις από το πρώτο κιόλας εξάμηνο του 2007 δείχνουν πως ο στόχος των 5 εκατομμυρίων θα επιτευχθεί νωρίτερα από το τέλος της χρονιάς. Στόχος της χώρας<...>είναι η προώθηση θεματικών μορφών τουρισμού, όπως ο ιατρικός, αλλά και ο τουρισμός περιπέτειας (καταδύσεις, ράφτινγκ, ποδηλασία, πεζοπορία, άγρια φύση). Σημειώνεται πως το 2005 η Ινδία δέχτηκε 3,92 εκατ. τουρίστες, ενώ το 2006 οι αφίξεις άγγιξαν τα 4,43 εκατομμύρια.

Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου η Ινδία εξετάζει με την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού των διεθνών αεροδρομίων της, τη διευκόλυνση των διαδικασιών απόκτησης βίζα, με την έκδοση τους να γίνεται κατά την άφιξη των τουριστών στην χώρα. “Θέλουμε οι τουρίστες να έχουν καλές εμπειρίες στην Ινδία, γιατί έτσι θα επιστρέψουν σίγουρα, ενώ παράλληλα θα διαδώσουν και τις καλές εντυπώσεις τους” ανέφερε σε δηλώσεις της η υπουργός Τουρισμού της Ινδίας, κα Ambika Soni.

“Η Ταϋλάνδη, η Μαλαισία και η Ινδονησία είναι μερικές από τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, που δίνουν τη δυνατότητα σε τουρίστες να αποκτήσουν βίζα κατά την άφιξη τους στη χώρα, με ορατά τα αποτελέσματα στην αύξηση των τουριστικών τους αφίξεων. Εάν η Ινδία ακολουθήσει τελικώς το παράδειγμα τους, τότε η χώρα θα γίνει πόλος έλξης επισκεπτών, τόσο από γειτονικές χώρες, όσο και από μακρινούς προορισμούς” επισημαίνει ο κ. Shekhar Niyogi, τουριστικός συντάκτης της Ινδίας και Σύμβουλος σε θέματα τουρισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη αρκετές αεροπορικές εταιρίες της Ινδίας έχουν επεκτείνει το δίκτυο τους σε μακρινούς προορισμούς, όπως τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των πτήσεων που εκτελούνται από άλλους διεθνείς αερομεταφορείς προς την Ινδία.

Παράλληλα, στην Ινδία δραστηριοποιούνται με πτήσεις τσάρτερ και μεγάλοι tour operators, όπως ο Kuoni και ο TUI, μεταφέροντας τουρίστες στην Kerala, την Goa, αλλά και το Jaipur.

Σημειώνεται πως στην επερχόμενη έκθεση PATA, που θα πραγματοποιηθεί από 25-28 Σεπτεμβρίου στο Μπαλί, η Ινδία θα έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή με τον αριθμό των εκθετών της να είναι μεγαλύτερος από ποτέ στην ιστορία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024