Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ ευρωπαϊκός τουρισμός πόλης και πάλι σε πορεία ανάπτυξης
Μελέτη του European Cities Marketing για τα μέλη του

Ο ευρωπαϊκός τουρισμός πόλης και πάλι σε πορεία ανάπτυξης

Το European Cities Marketing, το μεγαλύτερο δίκτυο τουριστικών γραφείων πόλεων και συνεδρίων, ανακοίνωσε στα πλαίσια της έκθεσης ITB σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις της τουριστικής ζήτησης στους προορισμούς-μέλη του. Με […]

Το European Cities Marketing, το μεγαλύτερο δίκτυο τουριστικών γραφείων πόλεων και συνεδρίων, ανακοίνωσε στα πλαίσια της έκθεσης ITB σχετικά με τις πρόσφατες<...> εξελίξεις της τουριστικής ζήτησης στους προορισμούς-μέλη του. Με βάση δείγμα 59 ευρωπαϊκών πόλεων, συμπεριλαμβανομένων πολλών κορυφαίων τουριστικών προορισμών στην Ευρώπη, το διεθνές δίκτυο αναφλέρει ότι το 2010 ο συνολικός ετήσιος αριθμός των διανυκτερεύσεων αυξήθηκε κατά 7%. Οι διεθνείς διανυκτερεύσεις δε αυξήθηκαν κατά 6,8%.

Σχολιάζοντας την ετήσια αυτή ανάπτυξη, ο πρόεδρος του European Cities Marketing, Dieter Hardt-Stremayr, λέει: “Πράγματι, το 2010 για εμάς ήταν έτος-ανάκαμψη από την παγκόσμια οικονομική ύφεση. Στο πλαίσιο αυτό, οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής πιθανόν να περιορίσουν τις επισκέψεις εκεί και να ενθαρρύνουν περισσότερους τουρίστες να κάνουν τουρισμό city break στην Ευρώπη. Παρόλο που οι τιμές διαμονής δεν αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά φέτος, μια αύξηση στις διανυκτερεύσεις θα αυξήσει επίσης τα έσοδα του ευρωπαϊκού τουρισμού πόλης”.

Το 2010, οι πέντε πρώτες ευρωπαϊκές πόλεις, όσον αφορά στις διανυκτερεύσεις διεθνών τουριστών, ήταν το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη, η Πράγα και η Βαρκελώνη. Ακόμη, ανάμεσα στην πρώτη δεκάδα ευρωπαϊκών πόλεων σε υψηλές επιδόσεις Ευρώπη και με καταγραφή των μεγαλύτερων ετήσιων αυξήσεων, ήταν το Μόναχο (18,4%), το Aμστερνταμ (15,5%), το Βερολίνο (+15,1%), η Μαδρίτη (14,9%) και η Βιέννη (8.8%). Συνολικά, οι ευρωπαϊκές πόλεις ανέφεραν μέση αύξηση 6,8%.

Όλες οι σημαντικές πηγή για τον ευρωπαϊκό τουρισμό πόλης αγορές έχουν ανακάμψει από την οικονομική κρίση και αύξησαν τις διανυκτερεύσεις. Η αμερικανική αγορά αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή διεθνών τουριστών, ακολουθούμενη από τη Γερμανία και την Ιταλία. Η Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, δύο αγορές που είχαν σημαντική πτώση διανυκτερεύσεων το 2009, εμφάνισαν μικρή αύξηση το 2010. Η Ρωσία και η Κίνα παρουσίασαν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης, με ποσοστά 31,6% και 24,8% αντίστοιχα.

Από το 2011, ο ευρωπαϊκός τουρισμός πόλης είναι και πάλι σε άνοδο και οι αρνητικές επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης φαίνεται να μειώνονται για την τουριστική βιομηχανία. “Ο τουρισμός είναι μερικές φορές ένα υποτιμημένο τμήμα της οικονομίας”, λέει ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), Taleb Rifai. “Το ότι ειναι και πάλι παρών δείχνει ότι η ανθεκτικότητα της τουριστικής οικονομίας είναι υψηλότερη από ό,τι άλλων τομέων της οικονομίας και γι`αυτό θα πρέπει να εκλαμβάνεται αναλόγως”.

Σύμφωνα με έρευνα μεταξύ των μελών του European Cities Marketing, πάνω από το 60% των επαγγελματιών του τουρισμού πόλης αναμένουν αύξηση των διανυκτερεύσεων 1-5% στη δική τους πόλη-προορισμό την πόλη τους κατά το α΄ τρίμηνο του 2011.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024