Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΑύξηση 43% σε απώλεια/κλοπή χρημάτων κατά τη διάρκεια των διακοπών των Βρετανών
Έρευνα της Sainsbury’s Travel Insurance

Αύξηση 43% σε απώλεια/κλοπή χρημάτων κατά τη διάρκεια των διακοπών των Βρετανών

ΟΙ Μεσογειακές χώρες κατέχουν τα πρωτεία στην κλοπήχρημάτων και αγαθών από Βρετανούς τουρίστες και μόνο οι ΗΠΑ συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα.

Οι Βρετανοί τουρίστες κατήγγειλαν κλοπή ή απώλεια 24 εκατ. λιρών και τιμαλφών στις ασφαλιστικές τους εταιρείες, ενώ ένας στους τέσσερις ισχυρίζεται ότι έχει χάσει ή του έκλέψαν χρήματα ή αγαθά κατά τις διακοπές του στην Ισπανία.

Η ανάλυση των καταγγελιών από τη Sainsbury’s Travel Insurance αποκαλύπτει ότι παρατηρήθηκε μια αύξηση της τάξης του 43% στις αναφορές απώλειας ή κλοπής χρημάτων μεταξύ του 2009 και του 2010.  

Η έρευνα αποκαλύπτει ακόμα ότι η Ισπανία είναι η χώρα στην οποία γίνονται οι περισσότερες αναφορές για απώλεια ή καταστροφή περιουσίας, αποσκευών ή χρημάτων, με πάνω από τον έναν στους τέσσερις ισχυρισμούς τέτοιου είδους (ένα ποσοστό 27,6%) να προκαλούνται εκεί, και με συνολική αξία περίπου 7 εκατ. λίρες ετησίως. Ακολουθεί η Γαλλία με 7,8%, οι ΗΠΑ με 5,7%, η Ιταλία με 4,1% και η Τουρκία με 3,7%.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψαν ότι οι Βρετανοί διεκδικούν αποζημίωση από την ταξιδιωτική τους ασφάλιση αξίας περίπου 24 εκατ. λιρών το χρόνο για απώλεια, κλοπή ή καταστροφή περιουσίας, αποσκευών ή χρημάτων. Ωστόσο, η Sainsbury’s Finance εκτιμά ότι για αναφορές συνολικής αξίας 4 εκατ. λίρες, υπάρχουν ακόμα 1 εκατ. λίρες, που πηγαίνουν στα “αζήτητα”, αφού πολλοί παραθεριστές δεν καλύπτονται από ταξιδιωτική ασφάλιση.

Ο David Barrett, διευθυντής της Sainsbury’s Travel Insurance, σχολιάζει: “Κλεμμένα ή χαμένα χρήματα διακοπών, αποσκευές ή γενικότερα υπάρχοντα και τιμαλφή, αποτελούν κοινό πρόβλημα για τους Βρετανούς τουρίστες. Μέσα στα τελευταία τρία χρόνια, η μέση αποζημίωση για χαμένα ή κλεμμένα χρήματα ήταν περίπου 170 λίρες. Εάν αναλογιστείτε τα ακριβά αντικείμενα που μπορεί να έχετε στις αποσκευές σας, όπως ρολόγια ή κάμερες, τα περιστατικά απώλειας ή κλοπής αποσκευών μπορεί να σας κοστίσουν πολύ ακριβά, αν δεν διαθέτετε ταξιδιωτική ασφάλιση”.
 
“Μια καλή ταξιδιωτική ασφάλιση δε χρειάζεται να είναι ακριβή. Οι παραθεριστές θα πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς για να δουν τις ανταγωνιστικές τιμές και τα επαρκή επίπεδα κάλυψης προτού φτιάξουν τη βαλίτσα τους ή οργανώσουν το ταξίδι τους. Εάν δεν το κάνουν αυτό, μπορεί να καταλήξουν με άδεια τσέπη”, καταλήγει ο David Barrett.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024