Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνδιαφέρουσα έρευνα για τους επισκέπτες στο νησί της Ρόδου

Ενδιαφέρουσα έρευνα για τους επισκέπτες στο νησί της Ρόδου

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται η ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε επισκέπτες στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου. Την έρευνα σχεδίασε και εκπόνησε κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου […]

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται η ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε επισκέπτες<...> στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου. Την έρευνα σχεδίασε και εκπόνησε κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου 2003 η Δωδεκανησιακή Ομάδα Εργασίας Επιστημόνων Τουρισμού που έχει συστήσει το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και η ΔΕΤΑΠ, Αναπτυξιακή Εταιρία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικά κατά την περίοδο από 01 Σεπτεμβρίου 2003 έως και 31 Οκτωβρίου 2003, και συνολικά συγκεντρώθηκαν 1.319 ερωτηματολόγια τα οποία καταγράφουν θέματα που αφορούν:

  • Στην ικανοποίηση των τουριστών από διάφορα χαρακτηριστικά και υπηρεσίες του νησιού της Ρόδου και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων,
  • Στην διαδικασία και τον τρόπο κράτησης καθώς και την χρονική περίοδο που πραγματοποιήθηκαν οι κρατήσεις,
  • Στην μέτρηση της κατά κεφαλήν δαπάνης κατά την παραμονή τους στο νησί,
  • Στην πηγή ενημέρωσης τους για το νησί της Ρόδου,
  • Στον βαθμό χρήσης του Internet κατά την διαδικασία λήψης απόφασης της επιλογής του τόπου των διακοπών τους,
  • Στην θέση της Ρόδου σε σχέση με τον ανταγωνισμό με άλλες περιοχές,
  • Στα πλήρη δημογραφικά στοιχεία των τουριστών καθώς και άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Το αποτέλεσμα της έρευνας αναμένεται να δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για το προφίλ, την συμπεριφορά, την κατά κεφαλή δαπάνη, την ικανοποίηση των τουριστών που έμειναν στην Ρόδο την συγκεκριμένη χρονική περίοδο (Σεπτέμβριος- Οκτώβριος) αφού άλλωστε είναι η πρώτη φορά που διενεργήθηκε μια τέτοια έρευνα σε ένα τόσο μεγάλο δείγμα.

Η συγκεκριμένη έρευνα είναι πιλοτική καθώς ο στόχος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου είναι να καθιερωθεί η ετήσια σταθερή συγκέντρωση στοιχείων που αφορούν το τουριστικό προϊόν της Ρόδου (και αργότερα άλλων νησιών) έτσι ώστε να καταδεικνύεται συστηματικά και σε ετήσια βάση που βρίσκεται τουριστικά η Ρόδος και να γίνονται συγκριτικές αναλύσεις τόσο με τους ανταγωνιστές της όσο και με την διαχρονική εξέλιξη βασικών τουριστικών μεγεθών και άλλων παραμέτρων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον αντικειμενική πληροφόρηση τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο που θα συμβάλλει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της στρατηγικής για την προώθηση και την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας.

Η προσπάθεια αυτή του Επιμελητηρίου και της ΔΕΤΑΠ να δημιουργήσει και να οργανώσει την Δωδεκανησιακή Ομάδα Εργασίας Επιστημόνων Τουρισμού η οποία μέχρι σήμερα λειτουργεί σε εθελοντική βάση έχει βρει υποστηρικτές τόσο σε Περιφερειακό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με αποτέλεσμα η λειτουργία και η δράση της ομάδας αυτής να έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόσφατο εγκεκριμένο Πρόγραμμα τα Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου- Καινοτομίες Ενέργειες- ISTOS αλλά και σε άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του επιμελητηρίου κατά τον μήνα Φεβρουάριο ενώ ήδη προγραμματίζεται ανοικτή εκδήλωση στις 24 Φεβρουαρίου 2004 όπου θα γίνει παρουσίαση τόσο του έργου της ομάδας όσο και της έρευνας. Στην εκδήλωση αυτή θα προσκληθούν να συμμετάσχουν όλοι οι τοπικοί κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024