Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ BA είναι η καλύτερη αεροπορική εταιρεία και η Ryanair η χειρότερη για τους Βρετανούς
Έρευνα του Gocompare.com

Η BA είναι η καλύτερη αεροπορική εταιρεία και η Ryanair η χειρότερη για τους Βρετανούς

Παρά το άγχος των ουρών στα check-in, των καθυστερήσεων και των ακυρώσεων στις αερομεταφορές, το 52% των Βρετανών τουριστών απολαμβάνει να χρησιμοποιεί αεροπλάνα για να μεταβεί στον προορισμό του.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα από μηχανή αναζήτησης πτήσεων και σύγκρισης Gocompare.com, όταν πρόκειται για την ικανοποίηση των πελατών, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν φτάσει στο “απόγειό” τους, ενώ άλλες απλώς δε “σηκώνονται” από το έδαφος.

Μπορεί πλέον να μην αυτοαποκαλείται η “πιο αγαπημένη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο”, αλλά η British Airways έχει ακόμα μεγάλη απήχηση στους Βρετανούς ταξιδιώτες. Η έρευνα σε 3.000 ενήλικες στο Ην. Βασίλειο έδειξε ότι τοποθετούν την BA σταθερά στην κορυφή της λίστας των καλύτερων αεροπορικών εταιρειών της χώρας, νικώντας άνετα τη Virgin Atlantic του Sir Richard Branson, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Οι αεροπορικές  τσάρτερ Thomas Cook, Thomson Airways και Monarch, επίσης βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα με τις καλύτερες εταιρείες και οι αεροπορικές εταιρείες εκτός Βρετανίας που βρίσκονται στις υψηλότερες θεσεις είναι η Emirates και η Singapore Airlines, με την American Airlines να βρίσκεται στη 10η θέση μαζί με την Qantas.

Δυστυχώς για τη Ryanair, ήταν ο ξεκάθαρος νικητής στην κατηγορία των χειρότερων αεροπορικών εταιρειών, παίρνοντας σχεδόν τις μισές ψήφους των ερωτώμενων, όσες και ο πλησιέστερος ανταγωνιστής της, η easyJet.

Στην πραγματικότητα, οι δύο μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κοστους αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 1/3 του συνόλου όσων τις ψήφισαν ως τις χειρότερες, κάτι που δείχνει ίσως ότι το φθηνό δεν είναι πάντα το καλύτερο.

Η λίστα με τις χειρότερες αεροπορικές εταιρείες δεν συμπεριλαμβάνει αποκλειστικά εταιρείες χαμηλού κόστους και εταιρείες ναυλωμένων πτήσεων. Παρά το ότι η British Airways ήταν πρώτη στη λίστα με τις καλύτερες αεροπορικές, κατάφερε να βρεθεί και στην τρίτη θέση στη λίστα με τις χειρότερες.

Άλλα σημαντικά σημεία της έρευνας είναι:
– 35% των Βρετανών θεωρεί τα αεροδρόμια αγχωτικά
– 33% πιστεύει ότι χρειάζεται πολύ χρόνο για να κάνει check-in
– 11% πιστεύει ότι οι έλεγχοι ασφαλείας είναι πολύ αυστηροί
– 40% θα προτιμούσε να μην κάθεται κοντά σε οικογένειες με μικρά παιδιά
– 17% πιστεύει ότι τα αλκοολούχα ποτά θα πρέπει να απαγορευθούν στα αεροπλάνα.

Ο Jeremy Cryer, επικεφαλής Ταξιδιωτικών Ασφαλίσεων στο Gocompare.com σχολίασε: “Είναι σαφές ότι ορισμένες αεροπορικές εταιρείες θα έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση από κάποιες άλλες και είναι ενδιαφέρον ότι ακόμα και όσον αφορά σε πολλές αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, οι επιβάτες εξακολουθούν να μη θεωρούν καλές τις υπηρεσίες που τους παρέχονται σε σχέση με τα χρήματα που πληρώνουν.

Η έρευνά μας έδειξε διαπιστώθηκε ότι, αν και κάποιοι επιβάτες είναι διατεθειμένου να δεχθούν χαμηλό επίπεδο υπηρεσιών με αντάλλαγμα χαμηλές τιμές, πολλοί απάντησαν ότι δε θα ξαναπετάξουν με την αεροπορική εταιρεία που τους δυσαρέστησε“.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024