Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Κύπρος ο ακριβότερος προορισμός για διακοπές ανάμεσα σε 15 θέρετρα
Post Office Holiday Costs Barometer 2012

Η Κύπρος ο ακριβότερος προορισμός για διακοπές ανάμεσα σε 15 θέρετρα

Σύμφωνα με το Βαρόμετρο για το Κόστος Διακοπών 2012 που δημοσιοποίησε τα Βρετανικά Ταχυδρομεία, η Κύπρος είναι ο ακριβότερος τουριστικός προορισμός για αυτόνομες διακοπές self catering, ανάμεσα σε 15 προορισμούς. Σε ακρίβεια προϊόντων ακολουθεί η Κέρκυρα.

Η Κύπρος είναι ο ακριβότερος τουριστικός προορισμός για αυτόνομες διακοπές self catering, ανάμεσα σε 15 προορισμούς, σύμφωνα με την έρευνα του Tμήματος Συναλλάγματος των Βρετανικών Ταχυδρομείων (Post Office Holiday Costs Barometer 2012).

Οι συγκρινόμενοι προορισμοί ήταν: Βουλγαρία (Sunny Beach), Τουρκία (Marmaris), Πορτογαλία (Algarve), Ισπανία (Costa del Sol), Κύπρος (διάφορες περιοχές), Μαγιόρκα (διάφορες περιοχές), Ντουμπάι (Jumeirah), Ιταλία (Marché), Μάλτα (διάφορες περιοχές), Ελλάδα (Κέρκυρα), Γαλλία (Vendée), ΗΠΑ (Orlando), Αίγυπτος (El Gouna), Κροατία (Makarska Riviera) και Ην. Βασίλειο  (Brighton).

Σύμφωνα με την έρευνα, το κόστος 20 ειδών υπεραγοράς περιλαμβανομένου και του αλκοόλ, είναι διπλάσιο σε σύγκριση με την Ισπανία για διακοπές μιας εβδομάδας για τετραμελή οικογένεια. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι τα ίδια είδη κοστίζουν 56 στερλίνες στη Μαγιόρκα της Ισπανίας και 104 στερλίνες στη Κύπρο, ενώ το τυρί στη Πορτογαλία κοστίζει τα μισά σε σύγκριση με τη Κύπρο.

Μετά τη Κύπρο, ακριβότερος προορισμός για αυτού του είδους του τουρισμού, σύμφωνα με την έρευνα -που συμβουλεύει τους Βρετανούς να ελέγχουν τις τιμές πριν ταξιδέψουν-, είναι η Κέρκυρα.

Αντίθετα, η Βουλγαρία είναι η καλύτερη ευκαιρία για διακοπές φέτος, καθώς εκεί γεύματα, ποτά και άλλα τουριστικά προϊόντα είναι κατά πολύ φθηνότερα από τους άλλους προορισμούς. Η Τουρκία ακολουθεί καθώς οι τιμές είναι μειωμένες κατά 22% από το προηγούμενο έτος, λόγω της ισχυρής στερλίνας και τις μειώσεις των τιμών στα τουριστικά θέρετρα. Η Πορτογαλία είναι ο καλύτερος προορισμός σε σχέση αξίας-τιμής στην Ευρωζώνη, εκτοπίζοντας την ισπανική Costa del Sol στην τέταρτη θέση. Τέλος, Το Ντουμπάι είναι φθηνότερο από την Αίγυπτο, όσον αφορά διακοπές σε προορισμούς μεσαίων αποστάσεων.

Post Office Holiday Costs Barometer 2012

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024