Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟ Λευκός Πύργος τρίτος πανελλαδικά σε αύξηση εσόδων
Αξιοθέατα

Ο Λευκός Πύργος τρίτος πανελλαδικά σε αύξηση εσόδων

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Μουσείο του Λευκού Πύργου, παρουσιάζει αύξηση εισπράξεων κατά 100,26% για τον μήνα Απρίλιο σε σχέση με πέρυσι.

Εντυπωσιακή αύξηση εσόδων διαπιστώνεται στο Μουσείο του Λευκού Πύργου και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, ήδη από τον Απρίλιο του 2014, όπου άρχισε να εφαρμόζεται το Εθνικό Πιλοτικό Σχέδιο αναβάθμισης, που περιλαμβάνει την επέκταση του ωραρίου, την ανακαίνιση και επαναλειτουργία των πωλητηρίων, τον επανασχεδιασμό της πολιτικής των πωλητέων ειδών, σύμφωνα με τη στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στη λίστα αυτή, το Μουσείο του Λευκού Πύργου, παρουσιάζει αύξηση εισπράξεων κατά 100,26% για τον μήνα Απρίλιο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού κατά 87,98%. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα δύο μουσεία καταλαμβάνουν την πρώτη θέση μεταξύ των 33 αρχαιολογικών χώρων και μουσείων με διευρυμένο ωράριο 8.00 – 20.00 στην ηπειρωτική χώρα. Για πρώτη φορά, η Έκθεση του Λευκού Πύργου λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο από την έναρξη της λειτουργίας της το 2008.

Επισημαίνεται ότι κατά την εφαρμογή του, το Εθνικό Πιλοτικό Σχέδιο εμπλουτίζεται με νέες παραμέτρους που ενισχύουν την αποτελεσματικότητά του:

  • Για πρώτη φορά, με εντολή υπουργού, που φθάνει μέσω ΤΑΠΑ στις κατά τόπους εφορείες, υποχρεούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες να ενημερώνουν καθημερινά για τους επισκέπτες, τα έσοδα και την κίνηση των πωλητηρίων, ώστε να αποφασίζονται ταχύτατα οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.
  • Προχωρά η διαδικασία για το σχεδιασμό και την κατασκευή νέων πωλητηρίων, όπου χρειάζονται, τα οποία, υπό την επίβλεψη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, θα τηρούν τα αναγκαία ποιοτικά, τεχνικά και αισθητικά κριτήρια.
  • Σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για τους τελειοφοίτους της ΑΣΚΤ, με σκοπό να αναδειχθούν έργα νέων εικαστικών με αναφορές στην πολιτιστική μας κληρονομιά, τα οποία θα εμπλουτίσουν τα πωλητήρια όλης της χώρας.
  • Τέλος, συγκεντρώνονται στοιχεία για την επέκταση του Εθνικού Πιλοτικού Σχεδίου αναβάθμισης και σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους περιοχών όπως η Ηπειρος, η Ανατολική Μακεδονία, το Βόρειο Αιγαίο κ.ά.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024