Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςUNWTO: Αυξημένες οι τουριστικές αφίξεις παγκοσμίως στο πρώτο τετράμηνο του 2006

UNWTO: Αυξημένες οι τουριστικές αφίξεις παγκοσμίως στο πρώτο τετράμηνο του 2006

Αυξημένες κατά 10 εκατομμύρια (4%), σε σχέση με πέρσι, εμφανίστηκαν στο πρώτο τετράμηνο του 2006 οι αφίξεις τουριστών παγκοσμίως (236 εκατομμύρια), επιβεβαιώνοντας έτσι την αειφόρο ανάπτυξη της παγκόσμιας τουριστικής ζήτησης που ξεκίνησε το 2004, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού…

Αυξημένες κατά 10 εκατομμύρια (4%), σε σχέση με πέρσι, εμφανίστηκαν στο πρώτο τετράμηνο του 2006 οι αφίξεις τουριστών παγκοσμίως<...>(236 εκατομμύρια), επιβεβαιώνοντας έτσι την αειφόρο ανάπτυξη της παγκόσμιας τουριστικής ζήτησης που ξεκίνησε το 2004, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, που συμπεριλαμβάνονται στην τελευταία έκδοση του `UNWTO – Παγκόσμιο Τουριστικό Βαρόμετρο` για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2006.

Η Αφρική (11%) και η Μέση Ανατολή (11%), όπως επίσης και η περιοχή Ασίας/Ειρηνικού (8%) παρουσίασαν την μεγαλύτερη αύξηση τουριστικής κίνησης σε σχέση με την μέση αύξηση που επετεύχθη, ενώ η Ευρώπη και η Αμερική σημείωσαν πιο μέτρια ανάπτυξη, της τάξης του 3%.

Οι πρώτοι μήνες του 2006 ήταν καθοριστικοί για το μέλλον προορισμών, που επλήγησαν τον Δεκέμβριο του 2004 από τα τσουνάμι. Οι αφίξεις στις Μαλδίβες ήταν αυξημένες, κατά 97%, σε σχέση με πέρσι, όπως και στη Σρι Λάνκα, (25%). Από την άλλη, η ανάπτυξη της Ινδονησίας επηρεάστηκε δυστυχώς αρνητικά από τον σεισμό, που σημειώθηκε στις 27 Μαΐου στον δεύτερο δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό, την επαρχία Yogyakarta. Ωστόσο, δεν επηρέασε την τουριστική κίνηση των περισσότερων προορισμών του Ινδονησιακού Αρχιπελάγους, όπως του Μπαλί, της Σουμάτρα ή της Τζακάρτα. Όμως, χρειάζεται μεγάλη υποστήριξη και βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα, προκειμένου να ξεπεραστούν τελείως οι όποιες δυσκολίες και οι περιοχές να αποκτήσουν και πάλι την τουριστική τους αίγλη. `Αλλωστε, όπως έχει δείξει η ιστορία, περιοχές που έχουν υποστεί μεγάλες φυσικές καταστροφές ή έχουν αποτελέσει στόχο τρομοκρατικών ενεργειών, με τον καιρό και την βοήθεια εθνικών και διεθνών οργανισμών, αναδιαμορφώνουν την εικόνα τους και κερδίσουν και πάλι την εμπιστοσύνη επισκεπτών.

Προοπτικές για την περίοδο Μαΐου – Αυγούστου 2006

Οι μήνες Μαΐου – Αυγούστου αποτελούν την σημαντικότερη τουριστική περίοδο για προορισμούς του νοτίου ημισφαιρίου, όπως της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής. Συνεπώς οι τάσεις της ταξιδιωτικής ζήτησης αυτής της περιόδου συχνά αντανακλούν και τις μελλοντικές τάσεις της αγοράς και οι ειδικοί αποκτούν μια εικόνα για την πορεία των επόμενων τεσσάρων μηνών.

Ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO, κ. Francesco Frangialli ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: “Ο διεθνής τουρισμός έχει πλέον εισέλθει σε μια πιο σταθερή φάση αιφόρου ζήτησης, χωρίς πολλές διακυμάνσεις. Για τρίτη συνεχή χρονιά εμφανίζει αυξημένες τουριστικές αφίξεις κατά 4%, σε σχέση με την προηγούμενη. Ωστόσο, υπάρχουν τρεις κύριοι παράγοντες, που μπορούν να επηρεάσουν την ανοδική αυτή τάση – τρομοκρατία, υψηλές τιμές πετρελαίου και φυσικά η περίπτωση εξάπλωσης της νόσου των πτηνών. Για αυτό το λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, σε συνεργασία με το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, δουλεύει με το δίκτυο των κυβερνήσεων αλλά και του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να κάνει τα ταξίδια όσο το δυνατόν πιο ασφαλή”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024