Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕνέργειες προώθησης Γραφείου Τουρισμού Δήμου Αγίου Νικολάου για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2023
Διαφήμιση

Ενέργειες προώθησης Γραφείου Τουρισμού Δήμου Αγίου Νικολάου για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2023

Ο Δήμου Αγίου Νικολάου παρουσιάζει τις προωθητικές και διαφημιστικές του δράσεις.

Το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου προχώρησε τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο σε μια σειρά ενεργειών για την διαφήμιση της περιοχής και των θεματικών εμπειριών που προσφέρει στους επισκέπτες. Οι ενέργειες αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με την προώθηση του προορισμού σε αγορές του εξωτερικού αλλά και με την ανάπτυξη  διαφημιστικού υλικού.

Α. Στοχευμένη προώθηση του τουριστικού προορισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου μέσω των κοινωνικών δικτύων

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου συνεχίζει την πολιτική της διαδικτυακής στόχευσης μέσω των δημοφιλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης Instagram, TikTok και Facebook.

Στοχεύοντας κυρίως στην αγορά του εξωτερικού σε πόλεις με απευθείας πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου από χώρες όπως Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Βέλγιο, Ελβετία και Ολλανδία.

Το Γραφείο Τουρισμού κατάφερε για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο οι δημοσιεύσεις να φτάσουν τις 710.250 προβολές στο Instagram και 717.610 προβολές στο Facebook.

Τα επίσημα κανάλια του Δήμου Αγίου Νικολάου μέχρι και το τέλος του Σεπτεμβρίου είχαν συνολικά:

Instagram: AgiosNikolaosCrete 20.400 ακολούθους

TikTok: VisitAgiosNikolaosCrete 12.670 ακολούθους

Facebook: VisitAgiosNikolaosCrete 21.150 ακολούθους

Επιπλέον, το Γραφείο Τουρισμού στοχεύει στην πλατφόρμα Youtube, πραγματοποιώντας διαφημιστικές καμπάνιες κάθε μήνα. Συγκεκριμένα, κατάφερε να πετύχει συνολικά 165.000 προβολές στο δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου προωθώντας κυρίως βίντεο μικρής διάρκειας.

Β. Χαρτογράφηση χωριών

Συνεχίστηκαν οι χαρτογραφήσεις σε χωριά στο Πάνω Μιραμπέλλο από εξωτερικό συνεργάτη του Δήμου Αγίου Νικολάου. Μέχρι τώρα έχουν χαρτογραφηθεί και παραδοθεί οι τελικές μακέτες των χωριών Λατσίδα, Βουλισμένη, Βρύσες, Λίμνες, Νικηθιανό και Χουμεριάκο. Οι χαρτογραφήσεις θα ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα με την παράδοση των χωριών του Καστελίου και της Φουρνής.

Γ. Φωτογραφήσεις εκδηλώσεων

Το Γραφείο Τουρισμού προχώρησε σε υπογραφή σύμβασης για την ανάδειξη των σημαντικότερων εκδηλώσεων της περιοχής. Οι φωτογράφοι επισκέφτηκαν εκδηλώσεις πολιτισμού σε Νεάπολη, Κρούστα, Κριτσά, Σίσι, Μίλατο, Φουρνή και Πρίνα.

Το υλικό θα παραδοθεί στους πολιτιστικούς συλλόγους για τις προωθητικές ενέργειες τους, ενώ έχουν ήδη αναρτηθεί στις αντίστοιχες ενότητες των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην επίσημη τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου.

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει νέος κύκλος φωτογραφήσεων με σκοπό την καταγραφή της ενδοχώρας του Δήμου με drone.

Δ. Προωθητικό βίντεο για το Φθινόπωρο

Δημοσιεύτηκε το νέο βίντεο του Δήμου Αγίου Νικολάου με τίτλο “Slow Autumn living in Cretan countryside”. Το βίντεο παραγωγής Άγγελου Ψωμόπουλου έχει ως στόχο να αναδείξει τις αυθεντικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει ο επισκέπτης στην ευρύτερη περιοχή την εποχή του Φθινοπώρου.

Το βίντεο έχει καταφέρει να φτάσει τις 89.000 προβολές στον λογαριασμό του Δήμου Αγίου Νικολάου στο Youtube, ενώ στον επίσημο λογαριασμό στο Instagram έχει ξεπεράσει τις 260.000 προβολές.

Ε. Συνεργασία με Marketing Greece

Στα τέλη Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η συνεργασία μεταξύ Δήμου και της εταιρίας Marketing Greece με σκοπό την ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής του Αγίου Νικολάου. Μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας προβλέπεται η προώθηση περιοχών και σημείων ενδιαφέροντος του Δήμου στην τουριστική ιστοσελίδα DiscoverGreece.com καθώς και στα επίσημα κανάλια του Discover Greece σε Instagram, TikTok και Facebook.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αναμένεται να βοηθήσει αρκετά την προώθηση του Δήμου Αγίου Νικολάου μιας και το κανάλι του Discover Greece στο Facebook έχει 1.100.000 ακολούθους, ενώ αντίστοιχα στο Instagram 360.000.

ΣΤ. Γυρίσματα μικρών βίντεο

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου το προηγούμενο δίμηνο ξεκίνησε γυρίσματα για τα προωθητικά βίντεο που θα δημοσιευτούν στα τέλη του τρέχοντος έτους και στις αρχές του 2024. Για τις ανάγκες της μικρών βίντεο πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα σε Κριτσά και φαράγγι Κριτσάς, Κρούστα και Δάσος Κρούστα, Αστιβιδωπό στο Καθαρό, Βούλισμα, Κολοκύθα και Σπιναλόγκα. Τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν μέσα στον Οκτώβριο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024