Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι χώρες BRI συνεχίζουν να προωθούν τον τουρισμό και τους δεσμούς μεταξύ ανθρώπων
Διεθνείς Συνεργασίες

Οι χώρες BRI συνεχίζουν να προωθούν τον τουρισμό και τους δεσμούς μεταξύ ανθρώπων

Σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας, οι χώρες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία Belt and Road Initiative (BRI) συνεχίζουν να ενισχύουν τους δεσμούς ανάμεσα στα άτομα μέσω κοινωνικών, πολιτιστικών, και εκπαιδευτικών ανταλλαγών. Πολλές συνεργασίες στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, και της εκπαίδευσης έχουν αναπτυχθεί, ενώ δημιουργήθηκαν νέα μοντέλα συνεργασίας.

Οι συμμετέχουσες χώρες θα συνεχίσουν να προωθούν τους δεσμούς μεταξύ ανθρώπων μέσω της συνεργασίας Belt and Road Initiative (BRI), σύμφωνα με μια λευκή βίβλο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας την Τρίτη.

Η Λευκή Βίβλος, με τίτλο «The Belt and Road Initiative: A Key Pillar of the Global Community of Shared Future», ανέφερε ότι καθώς διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής της, το BRI έχει γίνει η μεγαλύτερη πλατφόρμα διεθνούς συνεργασίας στον κόσμο, με την ευρύτερη κάλυψη.

Οι δεσμοί μεταξύ ανθρώπων είναι τα κοινωνικά θεμέλια της συνεργασίας του BRI, ανέφερε το έγγραφο. Οι συμμετέχουσες χώρες μετέφεραν και προώθησαν το πνεύμα της φιλικής συνεργασίας του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού, συνεργάστηκαν σε ανταλλαγές στον πολιτισμό, τον τουρισμό, την εκπαίδευση, τα μέσα ενημέρωσης και την ακαδημαϊκή κοινότητα και προώθησαν την αμοιβαία μάθηση μεταξύ των πολιτισμών και την πολιτιστική ολοκλήρωση και καινοτομία.

Η συνεργασία στον πολιτισμό και τον τουρισμό είναι πλούσια και πολύχρωμη, σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο. Μέχρι το τέλος Ιουνίου 2023, η Κίνα είχε υπογράψει έγγραφα πολιτιστικής και τουριστικής συνεργασίας με 144 χώρες.

Οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές και η συνεργασία είναι εκτεταμένες και βαθιές, ανέφερε η Λευκή Βίβλος. Η Κίνα δημοσίευσε το Εκπαιδευτικό Σχέδιο Δράσης για την Πρωτοβουλία Belt and Road για την προώθηση των διεθνών εκπαιδευτικών ανταλλαγών και συνεργασίας. Μέχρι το τέλος Ιουνίου 2023, η Κίνα είχε υπογράψει συμφωνίες με 45 συμμετέχουσες χώρες για την αμοιβαία αναγνώριση των πτυχίων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η συνεργασία των μέσων ενημέρωσης και των δεξαμενών σκέψης έχει αποφέρει καρποφόρα αποτελέσματα, ανέφερε. Οι χώρες του BRI έχουν πραγματοποιήσει με επιτυχία το Media Cooperation Forum για Belt and Road έξι φορές και ίδρυσαν την Belt and Road Community Media.

Πόλεις από 60 και πλέον άλλες χώρες του BRI έχουν σχηματίσει περισσότερα από 1.000 ζευγάρια φιλικών πόλεων με τις Κινέζες ομολόγους τους. Συνολικά 352 ΜΚΟ από 72 χώρες και περιοχές έχουν σχηματίσει ένα Δίκτυο Συνεργασίας ΜΚΟ Silk Road, πραγματοποιώντας πάνω από 500 έργα και διάφορες άλλες δραστηριότητες και αποτελώντας μια σημαντική πλατφόρμα για ανταλλαγές και συνεργασία μεταξύ ΜΚΟ στις χώρες BRI.

Αξιοποιώντας τις αντίστοιχες δυνάμεις τους, οι συμμετέχουσες χώρες συνέχισαν να επεκτείνουν τη συνεργασία BRI σε νέους τομείς και δημιούργησαν καινοτόμα μοντέλα συνεργασίας, επιτυγχάνοντας μεγάλη πρόοδο στην οικοδόμηση ενός υγιούς, πράσινου, ψηφιακού και καινοτόμου Δρόμου του Μεταξιού και διευρύνοντας περαιτέρω το χώρο για διεθνή συνεργασία, σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024