Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΑπαραίτητο το διαβατήριο των κατοικίδιων για ταξίδια εντός της Ευρώπης

Απαραίτητο το διαβατήριο των κατοικίδιων για ταξίδια εντός της Ευρώπης

Από 1η Οκτωβρίου καλούνται όλοι οι κάτοικοι της Ευρώπης, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τα διαβατήρια των κατοικίδιων τους, μετά από τη νέα νομοθετική ρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το […]

Από 1η Οκτωβρίου καλούνται όλοι οι κάτοικοι της Ευρώπης, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τα διαβατήρια των κατοικίδιων τους, μετά<...> από τη νέα νομοθετική ρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το διαβατήριο θα επιτρέπει στα κατοικίδια και στους ιδιοκτήτες τους να ταξιδεύουν χωρίς προβλήματα εντός της Ευρώπης, καθώς θα αποτελεί έγκυρη πιστοποίηση ότι τα ζώα έχουν περάσει από όλες τις ιατρικές εξετάσεις και δεν είναι φορείς μικροβίων ή μεταδοτικών ασθενειών για τον άνθρωπο. Αυτό το διαβατήριο αποτελεί και το μοναδικό απαραίτητο έγγραφο για τα ταξίδια των κατοικίδιων σε χώρες της Ευρώπης, με εξαιρέσεις την Ιρλανδία, τη Μάλτα, την Ελβετία και το Ενωμένο Βασίλειο (χώρες, όπου ακόμα αποδοκιμάζεται το νέο μέτρο).

Μάλιστα, στο διαβατήριο θα αναγράφονται όλα τα εμβόλια του ζώου, ακόμα και αυτών που είναι προαιρετικά, για να υπάρχει ιατρικό ιστορικό. Έτσι, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων θα μπορούν να επισκέπτονται όποια χώρα της Ευρώπης επιθυμούν, χωρίς να ρωτούν λεπτομέρειες για τον τρόπο μεταφοράς των κατοικίδιων τους.

Ο κ. David Byrne, Επίτροπος για την Προστασία και την Υγεία των καταναλωτών, δήλωσε ότι “αφού είχαμε προτείνει μία προσωρινή λύση για το θέμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να προσαρμοστούν οι κάτοικοι της Ευρώπης με το νέο κανονισμό, έφτασε τώρα ο καιρός να τεθεί σε εφαρμογή. Ενώ επεσήμανε ότι “αυτό είναι ένα πρώτο βήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε όλοι οι κάτοικοι της να μπορούν να ταξιδεύουν με τα κατοικίδια τους χωρίς προβλήματα, ικανοποιώντας έτσι άλλο ένα αίτημα των πολιτών της”.

Όσον αφορά στην διαδικασία για την απόκτηση του πολυπόθητου διαβατηρίου, το μόνο που καλούνται να κάνουν οι ιδιοκτήτες τους είναι να κανονίσουν ένα ραντεβού με τον κτηνίατρο τους, ώστε να εμβολιαστεί το κατοικίδιο τους και στη συνέχεια ο κτηνίατρος θα αναλάβει να συμπληρώσει με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες το διαβατήριο.

Ένα ηλεκτρονικό μικροτσίπ, που θα συνδυάζει το διαβατήριο με το κατοικίδιο, αναμένεται να βοηθά στα επόμενα 8 χρόνια, ώστε να εξακριβώνεται ευκολότερα η ταυτότητα των ζώων, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου τα ζώα θα αναγνωρίζονται από ένα διακριτικό τατουάζ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024