Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΑπλούστευση των διαδικασιών έκδοσης βίζα για όλες τις χώρες Δ. Βαλκανίων
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης βίζα για όλες τις χώρες Δ. Βαλκανίων

Συμφωνίες για την απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης βίζα υπέγραψαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Franco Frattini, ο υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας, κ. Rui Carlos Pereira(από […]

Συμφωνίες για την απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης βίζα υπέγραψαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Franco Frattini, ο υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας, κ. Rui Carlos Pereira<...>(από την πλευρά της Πορτογαλικής Προεδρείας) και οι πέντε υπουργοί Εσωτερικών χωρών των Δυτικών Βαλκανίων: Αλβανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μαυροβουνίου, Σερβίας και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Σχετικά ο κ. Frattini ανέφερε σε δηλώσεις του: “Η υπογραφή των συμφωνιών αποτελεί μια σημαντική πολιτική απόφαση για στενότερη συνεργασία μεταξύ της Ε.Ε. και των χωρών από τα Δυτικά Βαλκάνια, όσον αφορά στους ευαίσθητους τομείς της μετανάστευσης και μετακίνησης πολιτών”.

Με τη σειρά του ο Επίτροπος για τη Διερεύνηση της Ε.Ε., κ. Olli Rehn, δήλωσε: “Χαιρετίζω με μεγάλη χαρά την υπογραφή αυτών των τόσο σημαντικών συμφωνιών για τους ανθρώπους των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με τους πολίτες της Ε.Ε.”.

Στόχος των συμφωνιών είναι να διευκολύνουν τα ταξίδια πολιτών από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων εντός της Ευρώπης, αντιμετωπίζοντας με ξεκάθαρους κανόνες την παράνομη μετανάστευση. Για την κατοχή της βίζας από πολίτες των Δ. Βαλκανίων θα απαιτούνται πλέον 35 ευρώ, αντί των 60 ευρώ, ενώ για ειδικές κατηγορίες πολιτών, όπως επιχειρηματίες, φοιτητές, δημοσιογράφους, οι διαδικασίες απλουστεύονται περαιτέρω.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024