Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΕίσοδος στην Τουρκία με χρήση μόνο του δελτίου ταυτότητας

Είσοδος στην Τουρκία με χρήση μόνο του δελτίου ταυτότητας

Μόνο με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας ως ταξιδιωτικού εγγράφου θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Τουρκία οι έλληνες υπήκοοι, στα πλαίσια σχετικής συμφωνίας του Συμβουλίου της Ευρώπης σύμφωνα με ρηματική […]

Μόνο με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας ως ταξιδιωτικού εγγράφου θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Τουρκία οι έλληνες υπήκοοι, στα πλαίσια<...> σχετικής συμφωνίας του Συμβουλίου της Ευρώπης σύμφωνα με ρηματική διακοίνωση της Πρεσβείας της Τουρκίας.

Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία της ταυτότητας θα πρέπει να αναγράφονται τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Λατινικό αλφάβητο, επομένως η διευκόλυνση αυτή αφορά μόνο τους κατόχους των νέων ταυτοτήτων, όπου τα στοιχεία αναγράφονται τόσο στο Ελληνικό όσο και στο Λατινικό αλφάβητο.

Επίσης, σύμφωνα με ρηματική διακοίνωση του Υπουργείου εξωτερικών του Ιράν, υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης τουριστικής θεώρησης εισόδου σε Έλληνες υπηκόους στα αεροδρόμια του Ιράν, βραχείας διάρκειας επτά ημερών.
Τα απαραίτητα έγγραφα για την παραπάνω θεώρηση είναι τα εξής:

  • Διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον έξι μηνών
  • Εισιτήριο επιστροφής
  • Μια φωτογραφία
  • Αίτηση η οποία συμπληρώνεται στο αεροδρόμιο

Το ποσό για την έκδοση visa για τον κάτοχο του διαβατηρίου είναι 50 δολ. Αμερικής.

Τέλος, σύμφωνα με ρηματική διακοίνωση του ΥΠΕΞ της Λιβύης, όσοι επισκέπτονται την Λιβύη θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους το ποσό των 305 ευρώ (ισόποσο με 500 Λιβυκά δηνάρια), ακόμη και αν απαλλάσσεται από την απόκτηση βίζας. Σημειώνουμε ότι από την εφαρμογή της παραπάνω υποχρέωσης εξαιρούνται, μεταξύ άλλων, οι τουρίστες που αφικνούνται σε τουριστικές ομάδες μέσω τουριστικών και ταξιδιωτικών εταιριών, γραφείων και πρακτορείων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024