Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαH Eυρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει την ενοποίηση Lufthansa και Brussels Airlines
Οι πελάτες θα επωφεληθούν από τη στενότερη συνεργασία των δύο εταιρειών

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει την ενοποίηση Lufthansa και Brussels Airlines

Aναψε το πράσινο φως για Lufthansa και Brussels Airlines: η Ευρωπαϊκή επιτροπή επικύρωσε σήμερα τη ρυθμιστική διάταξη έγκρισης για την ένωση των δύο αεροπορικών εταιρειών. Η απόφαση ανοίγει το δρόμο […]

Aναψε το πράσινο φως για Lufthansa και Brussels Airlines: η Ευρωπαϊκή επιτροπή επικύρωσε σήμερα τη ρυθμιστική<...> διάταξη έγκρισης για την ένωση των δύο αεροπορικών εταιρειών. Η απόφαση ανοίγει το δρόμο για την απόκτηση από την πλευρά της Lufthansa κατΆαρχάς του 45% σε μετοχές της SN Airholding SA/NV, μητρικής εταιρείας της Brussels Airlines. Η άδεια από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δώσει επίσης στη Lufthansa τη δυνατότητα αγοράς, από το 2011, του υπόλοιπου 55% των μετοχών της Brussels Airlines, εφόσον θα έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα δικαιώματα κυκλοφορίας, ολοκληρώνοντας έτσι την πλήρη εξαγορά του Βελγικού αερομεταφορέα. Η όλη εμπορική πράξη αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Η ρυθμιστική εκκαθάριση θα διευκολύνει και τις δύο αεροπορικές εταιρείες να πραγματοποιήσουν συνεργασίες, να ενισχύσουν περαιτέρω την ανταγωνιστική τους θέση και να ενδυναμώσουν τη συνεργασία τους προς όφελος των πελατών τους. Εναρμονισμένα προγράμματα, που θα οδηγήσουν σε βελτιωμένες συνδέσεις στους κόμβους σε Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ζυρίχη και Βρυξέλλες είναι μόνο ένα από τα πλεονεκτήματα που θα μπορούν να προσδοκούν οι πελάτες. Σήμερα, οι πελάτες τόσο της Lufthansa όσο και της Brussels Airlines επωφελούνται ήδη από τη συνεργασία μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιρειών μετά την προσχώρηση της Brussels Airlines στην αεροπορική συμμαχία Star Alliance. Πέραν της προσφοράς πτήσεων κοινού κωδικού σε διασυνοριακά δρομολόγια μεταξύ Γερμανίας και Βελγίου και προς άλλους προορισμούς στην Ευρώπη, η Lufthansa, η Brussels Airlines και η SWISS προσχώρησαν σε αμοιβαίο διακανονισμό που επιτρέπει στα μέλη των αντίστοιχων προγραμμάτων τακτικών επιβατών να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν μίλια σε όλο το δίκτυο των συνεργαζόμενων εταιρειών. Από τα τέλη του Οκτωβρίου 2009, το πρόγραμμα επιβράβευσης Privilege της Brussels Airlines, θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα Miles & More της Lufthansa. Επιπλέον, με την εισαγωγή του θερινού προγράμματος, οι ναύλοι που προσφέρονται και από τις δύο αεροπορικές εταιρείες σε διασυνοριακές πτήσεις μπορούν να συνδυάζονται. Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες της εκάστοτε αεροπορικής εταιρείας που έχουν εισιτήριο με επιστροφή σε πτήση μεταξύ Βελγίου και Γερμανίας, μπορούν να πάρουν μια πτήση με τη Lufthansa και μια άλλη με τη Brussels Airlines. Ήδη οι αίθουσες υποδοχής αεροδρομίων της Lufthansa και της Brussels Airlines είναι ανοικτές στους προνομιακούς πελάτες και τους επιβάτες Business Class, που ταξιδεύουν είτε με τη μία είτε με την άλλη αεροπορική εταιρεία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024