Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠροστασία των προσωπικών δεδομένων των επιβατών των αεροπορικών εταιριών

Προστασία των προσωπικών δεδομένων των επιβατών των αεροπορικών εταιριών

Την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες πολιτείες στο θέμα της παροχής εγγυήσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των επιβατών των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιριών με προορισμό τις ΗΠΑ

Την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες πολιτείες στο θέμα της παροχής εγγυήσεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων<...> των επιβατών των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιριών με προορισμό τις ΗΠΑ, τόνισε στο λόγο του στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για την εσωτερική αγορά επίτροπος Frits Bolkestein.

Σε παρέμβαση του ενώπιον της επιτροπής δημοσίων ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο κ. Bolkestein ανέφερε ότι από το Μάιο η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην ικανοποίηση του κοινοτικού αιτήματος σχετικά με την παροχή εγγυήσεων στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των επιβατών ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις κατάχρησης της χρήσης των εμπιστευτικών αυτών πληροφοριών υπήρξε απογοητευτική.

Το θέμα τίθεται διότι τα δεδομένα στα συστήματα κράτησης θέσεων των αεροπορικών εταιρειών, αφορούν πληροφορίες που περιλαμβάνουν από το όνομα του επιβάτη και τον τόπο προορισμού μέχρι τον αριθμό της πιστωτικής του κάρτας και το διαιτολόγιο που ακολουθεί. Όπως διευκρίνισε ο κ. Bolkestein τέσσερις είναι οι τομείς στους οποίους παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών:

  • To πεδίο εφαρμογής των μέτρων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι η χρήση των εμπιστευτικών πληροφοριών δεν θα πρέπει να περιορισθεί στη καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά να καλύπτει και άλλες `εγκληματικές επιθέσεις`.
  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν τη συγκέντρωση 39 διαφορετικών προσωπικών δεδομένων των επιβατών κάτι που η κοινοτική πλευρά θεωρεί υπερβολικό.
  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν την αποθήκευση των δεδομένων αυτών για μια περίοδο 6-7 ετών, διάρκεια την οποία απορρίπτουν οι Βρυξέλλες.
  • Την περιορισμένη νομική κατοχύρωση που ισχύει στις Ηνωμένες Πολιτείες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ο επίτροπος τόνισε ότι και ο Καναδάς αλλά και η Αυστραλία έχουν προβληματιστεί στο θέμα. `Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Τα θέματα της ασφάλειας υπάρχουν και δεν είναι μόνο πρόβλημα των Αμερικανών`. Επίσης, πρότεινε ότι πρέπει να μπει μια ημερομηνία μέχρι την οποία το θέμα θα έχει λυθεί, και θα έχει ολοκληρωθεί μια συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024