Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΨήφισμα για να συμπεριληφθεί ο τουρισμός στη συνταγματική συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ψήφισμα για να συμπεριληφθεί ο τουρισμός στη συνταγματική συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ψήφισμα με το οποίο ζητεί να συμπεριληφθεί ο τουρισμός στη νέα συνταγματική συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υιοθέτησε η Επιτροπή Περιφερειακής Πολιτικής, Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου…

Ψήφισμα με το οποίο ζητεί να συμπεριληφθεί ο τουρισμός στη νέα συνταγματική συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υιοθέτησε η Επιτροπή<...> Περιφερειακής Πολιτικής, Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ύστερα από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή της ΝΔ Κ. Χατζηδάκη.

Στην ανακοίνωση του κ. Χατζηδάκη τονίζεται ότι η αρμόδια επιτροπή της ευρωβουλής επανήλθε στο θέμα μετά την απόρριψη παλαιότερης σχετικής πρότασης από τη Συντακτική Συνέλευση. Με το σχέδιο Συντάγματος, όπως παραδόθηκε από τον κ. Ζισκάρ Ντ` Εστέν στους αρχηγούς των κυβερνήσεων των 15 κρατών μελών, καλύπτονται νέοι τομείς δράσης της ΕΕ, όπως ο αθλητισμός και το διάστημα, αλλά αγνοείται εκ νέου ο τουρισμός. Η σχετική πρόταση της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής, Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απευθύνεται στη Διακυβερνητική Διάσκεψη, η οποία μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει διαμορφώσει το τελικό σχέδιο Συντάγματος της ΕΕ και την καλεί να συμπεριλάβει τον τουρισμό ως `συντρέχουσα αρμοδιότητα` της ΕΕ. Στην αιτιολόγηση του ψηφίσματος αναφέρεται ότι είναι απαράδεκτο μια δραστηριότητα που αποτελεί το σημαντικότερο τομέα της βιομηχανίας στην ΕΕ να αγνοείται και με αυτό τον τρόπο να πλήττεται η ανταγωνιστικότητα των τουριστικών επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Ο Κ. Χατζηδάκης δήλωσε σχετικά με το θέμα ότι “Ελπίζω αυτό το αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αντιμετωπισθεί θετικά από την ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να αγωνισθεί για την επίτευξη αυτού του σκοπού και με κατάλληλες συμμαχίες δεν είναι ακατόρθωτο”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024