Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΟΑΕΔ: Καταβολή του Ειδικού Εποχικού Βοηθήματος 2015 και για μισθωτούς τουριστικού/επισιτιστικού κλάδου
Απασχόληση

ΟΑΕΔ: Καταβολή του Ειδικού Εποχικού Βοηθήματος 2015 και για μισθωτούς τουριστικού/επισιτιστικού κλάδου

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.

Ξεκίνησε από 1ης Οκτωβρίου η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 30ή Νοεμβρίου 2015 και ώρα 15:00, για όσους υποβάλουν αίτηση μέσω των ΚΠΑ 2 και ώρα 23:59 για όσους υποβάλουν αίτηση με ηλεκτρονικό  τρόπο. Η δε παραλαβή των δικαιολογητικών θα ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα (01/12/2015).

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ,  είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου  ηλεκτρονικής πρόσβασης. Όσον αφορά στην έναρξη υποβολής των αιτήσεων μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), θα ακολουθήσει νεότερη οδηγία. Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι, μεταξύ άλλων και μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου.

Πληροφορίες σχετικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά, οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν από το διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού. Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις ημέρες ασφάλισης, στο εισόδημα και, για τους πολίτες τρίτων χωρών, στην άδεια διαμονής, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της Γ.Γ.Π.Σ. και του Υπουργείου Εσωτερικών, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι, με εξαίρεση τους απασχολούμενους στον οικοδομικό κλάδο, οι λοιπές κατηγορίες δε δικαιούνται το  ειδικό εποχικό βοήθημα, εάν πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024