Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΕντός του χρονοδιαγραμμάτος οι εργασίες στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης
Επίσκεψη Καραμανλή

Εντός του χρονοδιαγραμμάτος οι εργασίες στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Ικανοποιημένος από την πορεία εργασιών ολοκλήρωσης του νέου Μουσείου Ακροπόλεως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, κατά τη χτεσινή επίσκεψη του στους χώρους του Μουσείου, αφού όπως είπε “οι εργασίεςπροχωρούν […]

Ικανοποιημένος από την πορεία εργασιών ολοκλήρωσης του νέου Μουσείου Ακροπόλεως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, κατά τη χτεσινή επίσκεψη του στους χώρους του Μουσείου, αφού όπως είπε “οι εργασίες<...>προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα”.

Η Αθήνα επεσήμανε αποκτά ένα Μουσείο αντάξιο της ιστορίας και της ακτινοβολίας της. Η Ελλάδα αποκτά ένα Μουσείο – ορόσημο, σύμβολο του ρόλου που θέλουμε να διαδραματίζει η χώρα μας ως διεθνής φάρος πολιτισμού. Ένα Μουσείο άρτιο από αισθητικής και λειτουργικής σκοπιάς, σε αδιάρρηκτη ενότητα και σε άμεση λειτουργική σχέση με την Ακρόπολη, υπερσύγχρονο, φιλόξενο και ασφαλές, κατάλληλο από κάθε άποψη να φιλοξενήσει τα κειμήλια του Ιερού Βράχου. Τα τεκμήρια ενός πολιτισμού που γεννήθηκε σ’ αυτό τον τόπο και παρήγαγε αξίες και ιδανικά που σήμερα θεωρούνται και είναι κτήμα οικουμενικό, κτήμα ολόκληρης της ανθρωπότητας”.

“Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης” ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του “υπενθυμίζει το χρέος μας, το υψηλό χρέος των Ελληνίδων και των Ελλήνων στον 21ο αιώνα. Ως κληρονόμοι της τεράστιας αυτής παρακαταθήκης, να πράττουμε τα δέοντα για τη διαφύλαξη, την προστασία και την ανάδειξη των υλικών και άυλων τεκμηρίων του πολιτισμού μας: αρχαίου, βυζαντινού, νεώτερου και σύγχρονου. Το Μουσείο αυτό υπενθυμίζει κατεξοχήν, και μάλιστα με ηχηρό τρόπο, το χρέος της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, του κορυφαίου αυτού μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Με την κατασκευή και λειτουργία του Νέου Μουσείου Ακρόπολης καταρρίπτεται και το τελευταίο επιχείρημα εκείνων που αρνούνται την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος, όχι μόνο της Ελλάδας και των Ελλήνων, αλλά κάθε ανθρώπου που μετέχει στις αξίες που ενέπνευσαν και συνεχίζουν διαχρονικά να εμπνέουν τον ελληνικό πολιτισμό”.

“Οι συνθήκες έχουν πια ωριμάσει” τόνισε και πρόσθεσε: Το αίτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στο χώρο όπου ανήκουν, το αίτημα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όρισε μεταπολιτευτικά ως εθνικό στόχο και η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη ως Υπουργός Πολιτισμού έκανε σκοπό ζωής και συνέβαλε καθοριστικά ώστε να γίνει απαίτηση οικουμενική, μπορεί και πρέπει να γίνει πράξη στη γενιά μας. Είναι χρέος όλων μας, στο στόχο αυτό να ενώσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά και πιο αποτελεσματικά τις δυνάμεις και τις προσπάθειές μας”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024