Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΠρος άμεση προώθηση των αναπτυξιακών έργων κινείται η Κυπριακή κυβέρνηση
Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων Κύπρου

Προς άμεση προώθηση των αναπτυξιακών έργων κινείται η Κυπριακή κυβέρνηση

Οι τρόποι για άμεση προώθηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων ήταν το βασικό θέμα που συζήτησε η Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου κα Μαρία Μαλακτού Παμπαλλή, στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε την Πέμπτη (9 Αυγούστου) στα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Δημοσίων Έργων, στη Λευκωσία…

Οι τρόποι για άμεση προώθηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων ήταν το βασικό θέμα που συζήτησε η Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου κα Μαρία Μαλακτού Παμπαλλή, στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε την<...> Πέμπτη (9 Αυγούστου) στα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Δημοσίων Έργων, στη Λευκωσία.

Στο πλαίσιο ενημερωτικών επισκέψεών της σε όλα τα Τμήματα του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, η κα Παμπαλλή, μετά από επίσκεψή της στα Τμήματα Πολιτικής Αεροπορίας και Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, επισκέφθηκε και το Τμήμα Δημοσίων Έργων συνοδευόμενη από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Μάκη Κωνσταντινίδη και το Διευθυντή Ελέγχου κ. Ανδρέα Λαμπριανού. Σε υπηρεσιακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, η κα Υπουργός ενημερώθηκε από το Διευθυντή του Τμήματος κ. Αλέκο Μιχαηλίδη ως προς τη δομή και τους τομείς δραστηριοποίησής του καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, κυρίως όσον αφορά σε θέματα έγκαιρης εξασφάλισης των αναγκαίων πιστώσεων και ολοκλήρωσης απαλλοτριώσεων, που συχνά αποτελούν λόγους καθυστέρησης στην υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Από πλευράς της, η κα Παμπαλλή ζήτησε άμεση προώθηση όλων των μεγάλων αναπτυξιακών έργων, όπως είναι το ενιαίο έργο Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας, ο αυτοκινητόδρομος Πάφου-Πόλις Χρυσοχούς, η Λεωφόρος Αρχαγγέλου στη Λευκωσία, ο αυτοκινητόδρομος Αστρομερίτη – Ευρύχου, ο περιμετρικός δρόμος Λευκωσίας, η αναβάθμιση σε 6 λωρίδες του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού μέχρι τον κόμβο της Αλάμπρας, o κόμβος Τσερίου επί της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού κ.ά.

Ο Διευθυντής του Τμήματος ενημέρωσε την κα Υπουργό ότι για το ενιαίο έργο Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας και τον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Πόλις Χρυσοχούς προχωρούν ήδη με γοργούς ρυθμούς οι αξιολογήσεις των προσφορών που υποβλήθηκαν στις 31 Ιουλίου 2007. Όλα τα έγγραφα προσφορών για τη Λεωφόρο Αρχαγγέλου και για την αναβάθμιση σε 6 λωρίδες του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού είναι έτοιμα και αναμένεται το πράσινο φως από το Γραφείο Προγραμματισμού για προκήρυξη των σχετικών διαγωνισμών. Όσον αφορά τον αυτοκινητόδρομο Αστρομερίτη – Ευρύχου αναμένεται σύντομα η έγκριση της υποβληθείσας περιβαλλοντικής μελέτης από την Περιβαλλοντική Αρχή. Για τον κόμβο Τσερίου έχει πρόσφατα υποβληθεί πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο με εισήγηση για άμεση προώθησή του σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Τμήματος.

Η κα Παμπαλλή ενημέρωσε, επίσης, το Τμήμα Δημοσίων Έργων για εισήγηση που έχει υποβάλει το Υπουργείο στο Υπουργείο Εσωτερικών για σύσταση συντονιστικού φορέα μεταξύ των Τμημάτων Δημοσίων Έργων και Πολεοδομίας και Οικήσεως, ώστε να βελτιωθεί ο συντονισμός μεταξύ των δύο Τμημάτων.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε, επίσης, και έγινε αποδεκτή εισήγηση της κας Υπουργού όπως σε όλα ανεξαίρετα τα οδικά έργα αναρτώνται πινακίδες για πληροφόρηση του κοινού για το προϋπολογιζόμενο κόστος και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου. Με την ευκαιρία η κα Υπουργός εξέφρασε την ευαρέσκειά της για τη σαφή βελτίωση που παρουσιάζει το Τμήμα Δημοσίων Έργων όσον αφορά στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων στην κατασκευή δημοσίων έργων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024