Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΣε τραγική κατάσταση το υδροθεραπευτήριο λουτρών Κυλλήνης

Σε τραγική κατάσταση το υδροθεραπευτήριο λουτρών Κυλλήνης

«Τραγική» χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο υδροθεραπευτήριο λουτρών Κυλλήνης η βουλευτής κυρία Ξηροτύρη Ασημίνα σε σχετική της ερώτηση προς την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά. Ειδικότερα σε ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή κάνει λόγο για έντονο πρόβλημα…

«Τραγική» χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο υδροθεραπευτήριο λουτρών Κυλλήνης η βουλευτής κυρία Ξηροτύρη Ασημίνα σε σχετική της ερώτηση προς την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης<...> κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά. Ειδικότερα σε ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή κάνει λόγο για έντονο πρόβλημα στο υδροθεραπευτήριο το οποίο μάλιστα μεγεθύνθηκε υπέρμετρα τα τελευταία χρόνια και το οποίο τείνει με τις παρούσες συνθήκες να καταστεί καταλυτικό για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής του Νομού Ηλείας ευρύτερα. Παράλληλα γίνεται λόγος για υποτυπώδη λειτουργικότητα του χώρου. Αποτέλεσμα αυτής της τραγικής κατάντιας του υδροθεραπευτηρίου είναι η καθολική πτώση του αριθμού των λουομένων επισκεπτών και ο γενικός αντίκτυπος στην οικονομία της περιοχής, δεδομένου ότι στατιστικά υπάρχει τουριστική πτώση σε ποσοστό 50% τουλάχιστον από χρόνο σε χρόνο.

Επιπλέον στην έκταση που μίσθωσε ο ΕΟΤ στην εταιρεία «Λουτρά Κυλλήνης ΑΕ» to 1998, για 44 χρόνια, μαζί με το πανέμορφο κάμπινγκ και τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του ΕΟΤ παραδόθηκε και ένα υπερσύγχρονο υδροθεραπευτήριο για το οποίο δαπανήθηκαν περίπου 6 δισ. δρχ., και σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της εταιρείας που το μίσθωσε, έπρεπε ήδη να λειτουργεί. Ωστόσο, όχι μόνο αυτό δεν γίνεται αλλά λειτουργεί και σαν αποθήκες της εταιρείας.

Από την πλευρά της η ένωση ξενοδόχων Πεδινής Ηλείας, αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια ανοχής, έστειλε προς την ΕΤΑ και στη μισθώτρια εταιρεία εξώδικη διαμαρτυρία απαιτώντας την άμεση λειτουργία του υπερσύγχρονου υδροθεραπευτηρίου. Διαφορετικά -όπως αναφέρει- θα καταθέσει αγωγή για διαφυγόντα κέρδη αλλά και μηνυτήρια αναφορά για παράβαση καθήκοντος από τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας.

Στο πλαίσιο της παραπάνω κατάστασης ερωτάται η κυρία υπουργός για ποιο λόγο η μισθώτρια εταιρεία δεν έχει συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της καθώς και εάν παρελήφθηκε το έργο του είχε συμφωνηθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024