Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑγροτουριστική τεχνογνωσία στην Ουκρανία
Eλληνικό – ουκρανικό workshop

Αγροτουριστική τεχνογνωσία στην Ουκρανία

Η Αγροτουριστική, σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία της Ουκρανίας και τη μη κερδοσκοπική εταιρία EBA (European Business Association), διοργάνωσε στο Κίεβο ένα ελληνικό – ουκρανικό workshop με θέμα τον […]

Η Αγροτουριστική, σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία της Ουκρανίας και τη μη κερδοσκοπική εταιρία EBA (European Business Association), διοργάνωσε στο Κίεβο ένα ελληνικό – ουκρανικό workshop με θέμα τον Τουρισμό της Υπαίθρου<...>και αντικείμενο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε αυτόν τον τομέα.

Εκ μέρους της Αγροτουριστικής η κυρία Μπριγκίττα Παπασταύρου και ο κ. Ν. Δαδίτσιος παρουσίασαν αναλυτικά στους συμμετέχοντες την σημερινή εικόνα της Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού υπαίθρου, αλλά και τις τεράστιες ευκαιρίες και δυνατότητες που παρουσιάζονται για περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού εναλλακτικού τουρισμού.

Η εκπροσώπηση ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο και η συμμετοχή πολυάριθμη. Από ελληνικής πλευράς, πλην των στελεχών της Αγροτουριστικής, συμμετείχε και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Πρέσβης μας στην Ουκρανία κ. Χάρης Δημητρίου, ενώ από Ουκρανικής πλευράς συμμετείχε ο επικεφαλής του Τουρισμού κ. Andriy Shenin, και άλλα στελέχη του Ουκρανικού Τουρισμού, καθώς και σημαντικός αριθμός ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Την όλη συζήτηση κατεύθυνε η Γενική Διευθύντρια της EBA, κυρία Anna Derevyanco. Σημειώνεται ότι η EBA ιδρύθηκε το 1999 με σκοπό να αποτελέσει μια δομή στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας της Ουκρανίας. Σήμερα, έχοντας ανοίξει άλλα έξι παραρτήματα σε όλη τη χώρα, αποτελεί τον κυριότερο οργανισμό υποδοχής άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ουκρανία.

Η παρουσίαση των Ελλήνων εμπειρογνωμόνων προκάλεσε στην ουκρανική πλευρά ζωηρό ενδιαφέρον για τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία της Ελλάδας καθώς και την επιθυμία για ανάπτυξη στενής συνεργασίας με την Αγροτουριστική. Προς τούτο η ΕΒΑ πρότεινε τη διοργάνωση διερευνητικού ταξιδιού Ουκρανών ειδικών στην Ελλάδα. Αλλά και η ελληνική πλευρά ενδιαφέρεται να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην Ουκρανία, χρησιμοποιώντας, ενδεχομένως, αναπτυξιακά προγράμματα της Ε.Ε. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να προχωρήσει τάχιστα η υπογραφή ενός μνημονίου όπου θα αναφέρονται σαφώς οι όροι της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Συζητήθηκαν, επίσης, διεξοδικά τα μέτρα που θα έπρεπε να λάβει η χώρα μας ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος περισσοτέρων επισκεπτών από την Ουκρανία, τόσο σε επίπεδο εναλλακτικού όσο και μαζικού τουρισμού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024