Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑπειλή για τον τουρισμό της Ινδίας τα λίγα ξενοδοχεία

Απειλή για τον τουρισμό της Ινδίας τα λίγα ξενοδοχεία

Ανησυχία για το τουριστικό μέλλον της Ινδίας εκφράζουν επαγγελματίες του χώρου, καθώς οι αφίξεις τουριστών ακολουθούν ανοδική πορεία, σε αντίθεση με τη δυναμικότητα ξενοδοχειακών μονάδων. Ενδεικτική είναι η αναφοράτου “Economic […]

Ανησυχία για το τουριστικό μέλλον της Ινδίας εκφράζουν επαγγελματίες του χώρου, καθώς οι αφίξεις τουριστών ακολουθούν ανοδική πορεία, σε αντίθεση με τη δυναμικότητα ξενοδοχειακών μονάδων. Ενδεικτική είναι η αναφορά<...>του “Economic Times” ότι το 30%-35% των αεροπορικών ακυρώσεων οφείλεται σε έλλειψη δωματίων στην Ινδία.

Στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς η Ινδία παρουσίασε αύξηση 15,5% στις διεθνείς τουριστικές της αφίξεις. Ωστόσο, η αύξηση αυτή δεν συνδυάστηκε με αύξηση του αριθμού δωματίων. Οι ειδικοί προειδοποιούν πως η έλλειψη δωματίων σε ξενοδοχεία μπορεί να επηρρεάσει τις τουριστικές δυνατότητες της χώρας στο μέλλον. Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια, λόγω της δραστηριοποίησης αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους, οι τουρίστες προτιμούν την Ινδία, τόσο για διακοπές, όσο και για επαγγελματικές συναντήσεις.

“Οι ανοιχτοί ουρανοί μας επιτρέπουν να δεχόμαστε περισσότερους τουρίστες, αλλά δεν έχουμε αρκετά δωμάτια. Η τουριστική κίνηση είναι όλο και μεγαλύτερη και η αύξηση της διαθεσιμότητας δωματίων αποτελεί για εμάς την μεγαλύτερη πρόκληση” σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων της Ινδίας, κ. Rajji Rai.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024