Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων, των μετασεισμών και ο φόβος για εμφάνιση ενός νέου παλιρροϊκού κύματος στις περιοχές της ΝΑ Ασίας

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων, των μετασεισμών και ο φόβος για εμφάνιση ενός νέου παλιρροϊκού κύματος στις περιοχές της ΝΑ Ασίας

Παράλληλα με τον αριθμό των νεκρών και των μετασεισμών, που συνεχώς αυξάνονται μέρα με τη μέρα στις πληγείσες από τον Εγκέλαδο περιοχές της ΝΑ Ασίας, φαίνεται ότι όλο και μεγαλύτεροι γίνονται και οι φόβοι των πολιτών για την εμφάνιση ενός νέου παρόμοιου γεωλογικού φαινομένου

Παράλληλα με τον αριθμό των νεκρών και των μετασεισμών, που συνεχώς αυξάνονται μέρα με τη μέρα στις πληγείσες από τον Εγκέλαδο περιοχές<...> της ΝΑ Ασίας, φαίνεται ότι όλο και μεγαλύτεροι γίνονται και οι φόβοι των πολιτών για την εμφάνιση ενός νέου παρόμοιου γεωλογικού φαινομένου.

Ο προσωρινός επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για περισσότερους από 120.000 νεκρούς, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι θα διπλασιαστούν, λόγω των επαπειλούμενων επιδημιών. Τους 120.000 έφθασαν οι νεκροί στη νότια Ασία, καθώς η Ινδονησία ανακοίνωσε ότι μόνο στη Σουμάτρα, ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 80.000, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Ηνωμένων Εθνών, πέντε εκατομμύρια άνθρωποι χρήζουν άμεσης βοήθειας, ώστε να καταφέρουν να επιζήσουν, ενώ οι επιδημίες είναι προ των πυλών, σε όλες τις χώρες που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό και από τα τεράστια παλιρροϊκά κύματα. Οι αρχές εμβολιάζουν τους επιζώντες και προσπαθούν να ενταφιάσουν ή και να αποτεφρώσουν, χιλιάδες νεκρούς, καθώς ο κίνδυνος να εξαπλωθούν επιδημίες, όπως αυτές του τύφου και της χολέρας είναι μεγάλος.

Από την άλλη, οι διεθνείς προσπάθειες για την ανακούφιση των πληγέντων από τα `τσουνάμι`, που προκάλεσε ο σεισμός στον Ινδικό Ωκεανό φαίνεται ότι προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς. Ο επικεφαλής των υπηρεσιών αρωγής των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι “θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες ώστε να θεωρηθεί επαρκής η βοήθεια που παρέχεται”.

Ανταποκριτής του BBC στην περιοχή που επλήγη περισσότερο, την επαρχία Aτσε στη βόρεια Σουμάτρα της Ινδονησίας, μεταδίδει ότι “ουσιαστικά δεν έχει αρχίσει ακόμα η διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ στη Σρι Λάνκα τα απαραίτητα αγαθά μόλις έχουν αρχίσει να καταφθάνουν και να διανέμονται”.

Την ίδια στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι σχηματίζουν συνασπισμό με την Αυστραλία, την Ινδία και την Ιαπωνία, ώστε να ηγηθούν της παροχής βοήθειας και των εργασιών ανοικοδόμησης, σε συντονισμό με τα Ηνωμένα Έθνη και τις οργανώσεις αρωγής.

Ο πρόεδρος Μπους έκανε λόγο για ασύλληπτη θλίψη, προσθέτοντας ότι “η Ουάσιγκτον θα ανταποκριθεί στα αιτήματα για βοήθεια”. Οι ΗΠΑ αποστέλλουν στην περιοχή δύο νηοπομπές στις οποίες περιλαμβάνονται και αεροπλανοφόρα, ενώ κατασκοπευτικοί δορυφόροι συνδράμουν στο έργο της αποτίμησης των ζημιών.

Παράλληλα, Βρετανία, Αυστραλία και Καναδάς, δεσμεύθηκαν να αυξήσουν την οικονομική βοήθεια, που είχαν αρχικά ανακοινώσει, προσφέροντας περίπου 30 εκατ. δολάρια. Το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό για την ανακούφιση των πληγέντων έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει ότι θα προσφέρει η Ισπανία, περίπου 70 εκατ. δολάρια.

Τέλος, τα θύματα της τραγωδίας, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, κατανέμονται ως εξής:


  • Ινδονησία: 79.940,
  • Σρι Λάνκα: 24.743,
  • Ινδία: 10.850,
  • Ταϊλάνδη: 2.394,
  • Βιρμανία: 90,
  • Μαλδίβες: 75,
  • Μαλαισία: 66
  • Μπαγκλαντές: 2,
  • Σομαλία: 132,
  • Τανζανία: 10,
  • Κένυα: 1
  • Σύνολο: 118.303.

Σχεδόν μια ολόκληρη πόλη της Σομαλίας καταστράφηκε

Μία ολόκληρη πόλη στην βορειοανατολική Σομαλία καταστράφηκε από τα `τσουνάμι`, καθώς όπως ανακοινώθηκε χτες από τα Ηνωμένα Έθνη, οι περίπου 5.000 κάτοικοι της πόλης Χαφούν κατέφυγαν στους γύρω λόφους, ενώ τριάντα έως πενήντα χιλιάδες άνθρωποι στη Σομαλία έχουν “ανάγκη από άμεση ανθρωπιστική βοήθεια”, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (Pam) από το Ναϊρόμπι.

Ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε προχτές ότι τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και πάνω από 150 τραυματίστηκαν.

Οι απώλειες στις Μαλδίβες

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό της Κυβέρνησης, οι νεκροί στις Μαλδίβες ανέρχονταν μέχρι χτες στους 75, ενώ οι τραυματίες έφτασαν τους 42. Από την άλλη οι άστεγοι, στο συγκεκριμένο σύμπλεγμα νήσων έχουν φτάσει τον αριθμό των 12.000. Επίσης, από το παλιρροϊκό κύμα υπέστησαν μεγάλες ζημιές οι 29 από τους 85 αλιευτικούς σταθμούς της χώρας.

Αμερικάνοι τουρίστες

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση, που εξέδωσε η αμερικάνικη πρεσβεία στην Μπανγκόκ, επτά αμερικάνοι πολίτες είναι νεκροί, ενώ οι τραυματίες από τα φονικά τσουνάμι φτάνουν τους 150. Aγνωστος, παραμένει από την άλλη, ο αριθμός των αγνοούμενων.

Ακόμα, ο εκπρόσωπος της πρεσβείας επισήμανε ότι “είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι, καθώς οι περισσότεροι δεν ταξιδεύουν με οργανωμένα γκρούπ, ούτε είχαν ενημερώσει την αμερικανική διπλωματική αποστολή για την παρουσία τους στη χώρα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024