Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΔύο τουρίστες νεκροί στη Ισπανία από τη Νόσο των Λεγεωνάριων
Οι ασθενείς ήταν πελάτες του τουριστικού γραφείου Saga Holidays

Δύο τουρίστες νεκροί στη Ισπανία από τη Νόσο των Λεγεωνάριων

Δύο Βρετανοί τουρίστες πέθαναν στην Ισπανία, ύστερα από προσβολή τους από τη Νόσο των Λεγεωνάριων.

Δύο Βρετανοί τουρίστες έχασαν τη ζωή τους μετά από την ασθένεια των λεγεωνάριων σε διακοπές στην Ισπανία. Οι δύο συνταξιούχοι διέμεναν στο ξενοδοχείο Diamante Beach Hotel στο Calpe. Ένας εκ των δύο εξέπνευσε σε νοσοκομείο χθες το πρωί, ενώ ο δεύτερος βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Saga Holidays δήλωσε: “Μας αναφέρθηκε ότι το Σάββατο 14 Ιανουαρίου πελάτης μας που είχε διαμείνει στο ξενοδοχείο Diamante Beach Hotel στην Ισπανία, νοσηλεύεται για πνευμονία, που προκλήθηκε από τη Νόσο των Λεγεωνάριων (legionella). Μόλις ενημερωθήκαμε στείλαμε εξειδικευμένο επιστήμονα στην Ισπανία για να πληροφορήσει τους πελάτες μας στην περιοχή και να τους προσφέρει παραμονή σε διαφορετικό ξενοδοχείο. Επίσης, επικοινωνήσαμε με άτομα που είχαν μείνει στο ξενοδοχείο τον προηγούμενο μήνα και τους ζητήσαμε να έρθουν σε επαφή με τον γιατρό τους, στην περίπτωση που εμφάνισαν συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης.

Πέντε άτομα που είχαν επιστρέψει στο Ην. Βασίλειο είχαν ήδη επισκεφθεί γιατρούς και επιβεβαιώθηκε ότι είχαν προσβληθεί από τη Νόσο των Λεγεωνάριων. Οι τέσσερις πήραν εξιτήριο και ένας παραμένει σε νοσοκομείο στο Ην. Βασίλειο, ανταποκρινόμενος στη θεραπεία.

Στην Ισπανία πέντε άνθρωποι νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομείο. Ο ένας θεραπεύθηκε και του δόθηκε εξιτήριο και άλλοι τρεις ανταποκρίνονται στη θεραπεία. Ένα άτομο νοσηλεύθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας και απεβίωσε σήμερα το πρωί”.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας πρόσθεσε: “Πρόκειται σαφώς για μια πολύ δύσκολη στιγμή τόσο για τις οικογένειες όσο και το προσωπικό μας. Έχουμε στείλει επιπλέον άτομα στην Ισπανία για να τους στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο. Αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους σε διακοπές σαν μέλη της οικογένειάς μας και το γεγονός αυτό αποτελεί μια μεγάλη τραγωδία και στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας”.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας δήλωσε ότι παρέχει προξενική βοήθεια σε όσους που επηρεάστηκαν από το τραγικό γεγονός, καθώς και στις οικογένειές τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024