Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπείγουσα έκκληση βοηθείας απεύθυνε η Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες

Επείγουσα έκκληση βοηθείας απεύθυνε η Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες

Μετά το καταστροφικό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ, που με τα παλιρροϊκά κύματα, που προκάλεσε, σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του από τις περιοχές της ΝΑ Ασίας, η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες απεύθυνε έκκληση βοηθείας και διοργανώνει επιχείρηση για την αποστολή βασικών ειδών επιβίωσης…

Μετά το καταστροφικό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ, που με τα παλιρροϊκά κύματα, που προκάλεσε, σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του<...> από τις περιοχές της ΝΑ Ασίας, η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες απεύθυνε έκκληση βοηθείας και διοργανώνει επιχείρηση για την αποστολή βασικών ειδών επιβίωσης. Μάλιστα, η Ύπατη Αρμοστεία δημιουργεί αερογέφυρα για προμήθειες πρώτης ανάγκης για να στεγαστούν έως 100.000 άνθρωποι.

“Το μεγαλύτερο μέρος του Aσεχ, το οποίο βρισκόταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, έχει ισοπεδωθεί και ο τοπικός πληθυσμός έχει άμεση ανάγκη στέγασης και βασικών ειδών επιβίωσης είπε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κ. Ρουντ Λούμπερς. “Η Ύπατη Αρμοστεία έχει μεγάλη εμπειρία στην παροχή έκτακτης στέγασης και άλλης βοήθειας σε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις, έτσι σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε την πείρα μας στην αερομεταφορά υλικού καταλυμάτων όσο το δυνατό γρηγορότερα, για να βοηθήσουμε εκείνους που έχουν χάσει τα σπίτια τους” σημείωσε ο κ. Ρουντ Λούμπερς, τονίζοντας ότι οι αριθμοί και οι ανάγκες είναι τεράστιες.

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι η Ύπατη Αρμοστεία εργάζεται στενά με την ειδική ομάδα του ΟΗΕ της Ινδονησίας σε μια συντονισμένη προσπάθεια παροχής βοήθειας και ένα μέλος του προσωπικού της συμμετέχει στην αποστολή του ΟΗΕ για την αξιολόγηση του Aσεχ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ινδονησιακής κυβέρνησης, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν πληγεί, ενώ η επικοινωνία σε μερικές περιοχές του Aσεχ έχει διακοπεί και ο αριθμός των ανθρώπων, που έχουν πληγεί ίσως αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Πιο συγκεκριμένα, η Ύπατη Αρμοστεία στήνει αερογέφυρα για 3.500 σκηνές από την τοπική αποθήκη του Ντουμπάι, καθώς και 20.000 είδη κουζίνας, πλαστικά καλύμματα για 20.000 οικογένειες και 100.000 κουβέρτες θα μεταφερθούν από τη κεντρική αποθήκη της Ύπατης Αρμοστείας, που βρίσκεται στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Η συνολική αξία του πρώτου μέρους της βοήθειας ανέρχεται σε 1,8 εκατ. δολάρια, ενώ οι ημερομηνίες των αερομεταφορών αναμένονται να επιβεβαιωθούν.

Επιπλέον 14 άτομα από το προσωπικό επιμελητείας της Ύπατης Αρμοστείας, θα μεταφερθούν για να βοηθήσουν με την αερογέφυρα και την διανομή των ειδών πρώτης ανάγκης στον πληγέντα πληθυσμό στο Aσεχ. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Ινδονησία συνήθως ασχολείται με την ενσωμάτωση των πρώην προσφύγων από το Ανατολικό Τιμόρ στο Δυτικό και εγγυάται ότι οι αιτούντες άσυλο έχουν πρόσβαση σε δίκαιη και αποτελεσματική διαδικασία ασύλου.

Στην Σρι Λάνκα, η Ύπατη Αρμοστεία χρησιμοποιεί τα επτά γραφεία της και 95 άτομα προσωπικού όλης της χώρας, για να παραδίδει έκτακτη βοήθεια, όπως πλαστικά καλύμματα, πλαστικά χαλάκια, είδη μαγειρικής και ρουχισμού στους πληγέντες από τον πόλεμο και στα νότια της χώρας. Προμήθειες έχουν παραδοθεί στο Κολόμπο, Χαμ μπαντότα , Μαλλατίβου, Τρινκομάλλε και Γιάφνα. Με ένα από τα λίγα αποθέματα προμηθειών στη Σρι Λάνκα, η Ύπατη Αρμοστεία έχει καταφέρει άμεσα να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια σε 20.000 ανθρώπους, δίνοντας μια σημαντική προσωρινή λύση μέχρις ότου η διεθνής βοήθεια αρχίσει να φθάνει. Τώρα που είδη έκτακτης ανάγκης φτάνουν στην χώρα., η Ύπατη Αρμοστεία θα αρχίσει να συμπληρώνει τις προμήθειές της.

Στην Ταϊλάνδη, η Αρμοστεία σχεδιάζει άμεση συνεισφορά των 50,000 δολαρίων ΗΠΑ στον Έκτακτο Ταμείο Βοήθειας του ΟΗΕ για τις επείγουσες ανάγκες στέγασης του τοπικού πληθυσμού. Τον προϋπολογισμό θα διαχειριστεί ο Συντονιστής Ανθρωπιστικής Βοήθειας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ταϊλάνδης, διαμέσου του οποίου θα διοχετευθεί η βοήθεια από τα τμήματα του ΟΗΕ.

Στην άλλη πλευρά του Ινδικού Ωκεανού, η Ύπατη Αρμοστεία θα συμμετέχει στην ειδική ομάδα της Κένυας που θα πραγματοποιήσει αξιολόγηση της κατάστασης στη Σομαλία, εκεί όπου εκατοντάδες χωριά λέγεται ότι έχουν καταστραφεί.

Η Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα της Ύπατης Αρμοστείας απευθύνει επείγουσα έκκληση για βοήθεια. Για το σκοπό αυτό έχουν ανοίξει λογαριασμοί στις Τράπεζες Εθνική (139/920033-05) και Alpha Bank (101-00-2002055436). Μπορεί επίσης κανείς να επισκεφθεί τη σελίδα www.unhcr.gr στο διαδίκτυο, να τηλεφωνήσει στα 210-6726296, 210-6756801, ή να αποστείλει ταχυδρομική επιταγή στη διεύθυνση Ύπατη Αρμοστεία, Ταϋγέτου 23, 15452 Παλαιό Ψυχικό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024