Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ ABTA κυκλοφορεί οδηγίες για το κόστος των ταξιδιωτικών συμβουλών

Η ABTA κυκλοφορεί οδηγίες για το κόστος των ταξιδιωτικών συμβουλών

Μετά από πίεση που ασκήθηκε από τα ταξιδιωτικά γραφεία της Βρετανίας η ABTA (Association of British Travel Agents) κυκλοφόρησε φυλλάδιο με αναφορά στα ποσά υπηρεσιών που θα πρέπει πληρώνουν οι […]

Μετά από πίεση που ασκήθηκε από τα ταξιδιωτικά γραφεία της Βρετανίας η ABTA<.> (Association of British Travel Agents) κυκλοφόρησε φυλλάδιο<...> με αναφορά στα ποσά υπηρεσιών που θα πρέπει πληρώνουν οι πελάτες. Το φυλλάδιο αυτό αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους τα ταξιδιωτικά γραφεία θα επιβαρύνουν τους πελάτες μ' ένα χρηματικό ποσό στην περίπτωση που θα θέλουν να βγάλουν διαβατήριο και visa, να τροποποιήσουν και να κάνουν αλλαγή στις πτήσεις τους ή εάν χρειαστεί να γίνει επιστροφή χρημάτων και διανομή εισιτηρίων. Εκτός από αυτήν την κίνηση, θα ακολουθήσει και κάποια δημόσια καμπάνια από μέλη της ΑΒΤΑ, η οποία θα έχει τον ίδιο σκοπό με το φυλλάδιο.

Πάνω στο θέμα των ποσών που είναι πλέον υποχρεωμένοι οι πελάτες να πληρώσουν, κάποιοι υπήρξαν σκεπτικοί και κάποιοι το είδαν με καλό μάτι. Ο ιδιοκτήτης του Edwin Doran's Travel World, κ. Edwin Doran, ανέφερε πως όσο περνάει ο καιρός, σίγουρα θα αυξάνονται οι υποχρεώσεις και είναι πολύ καλό το ότι γίνονται κάποιες κινήσεις για την σωστή καθοδήγηση των πελατών. Ο βοηθός διευθυντή στο Peakes Travel, κ. Ian Peake, δήλωσε ότι με την κίνηση αυτή η ΑΒΤΑ "υπέγραψε τη θανατική καταδίκη της", διότι από την στιγμή που υπάρχουν πελάτες που κάνουν 5 μίλια παραπάνω προκειμένου να γλιτώσουν μισή λίρα, δεν πρόκειται να δεχθούν με τίποτα να πληρώνουν αυτά τα ποσά.

Ο διευθυντής του Ryedale Travel στο Helmsley, κ. Phil Cornelius, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν αυτό το φυλλάδιο, διότι – κατά τη γνώμη του – δεν χρειάζονται δικαιολογίες για να ζητήσουν τα ποσά από τους πελάτες. Όλα θα γίνονται ευθέως.

Η ΑΒΤΑ ανακοίνωσε ότι μόνο το 25% των μελών της ενδιαφέρθηκε για τα ποσά αυτά και ένας εισηγητής δήλωσε ότι δεν είναι ανάγκη τα φυλλάδια αυτά να κυκλοφορήσουν στην αγορά, αλλά είναι κάτι πολύ χρήσιμο για τους υπαλλήλους των τουριστικών γραφείων, εάν τους φέρει σε δύσκολη θέση κάποιος πελάτης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024