Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑναβολή των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου ζητάει το ΞΕΕ από τον Πρωθυπουργό

Αναβολή των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου ζητάει το ΞΕΕ από τον Πρωθυπουργό

Την καθυστέρηση των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” μέχρι να βελτιωθούν οι συγκοινωνιακές προσβάσεις, προτείνει, με ανοιχτή επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, […]

Την καθυστέρηση των εγκαινίων του νέου αεροδρομίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" μέχρι να βελτιωθούν οι συγκοινωνιακές προσβάσεις, προτείνει, με ανοιχτή επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό<...>, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, κ. Αριστοτέλης Διβάνης.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ, αρκετά προβληματισμένος για τα προβλήματα και τις κωλυσιεργίες στα Σπάτα<.>, αναφέρει στην επιστολή του προς τον κ. Σημίτη, τα εξής:

"Εχει απομείνει ελάχιστος χρόνος πριν από την προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας του, γινόμαστε μάρτυρες τραγελαφικών καταστάσεων, με επίκεντρο τα στοιχήματα για το πότε, επιτέλους, θα λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Επειδή τα διαδραματιζόμενα με το αεροδρόμιο απάδουν σοβαρότητας και κυρίως δεν συμβαδίζουν με την υπευθυνότητα της κυβέρνησης και το εγνωσμένο κύρος σας, σας παρακαλούμε να αναλάβετε προσωπικά να ελέγξετε, κατ' αρχήν, ως απλός επιβάτης τον απαιτούμενο χρόνο πρόσβασης προς το αεροδρόμιο. Επειδή οι δικές μας διαπιστώσεις είναι άκρως απαισιόδοξες και επειδή θεωρούμε ότι η έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου υπό τις δεδομένες, εξαιρετικά δυσχερείς, συνθήκες πρόσβασης, θα αποτελέσει μέγιστη δυσφήμιση για την χώρα μας επί πολλά έτη και θα υποσκάψει τις επίπονες προσπάθειες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, προτείνουμε να καθυστερήσει η εγκαινίασή του μέχρις ότου βελτιωθούν σε ικανοποιητικό βαθμό οι συγκοινωνιακές προσβάσεις.

Το οποιοδήποτε κόστος συνεπάγεται η απόφαση κάποιων μηνών αναβολής δεν μπορεί, κατά την γνώμη μας, να συγκριθεί με τις ανυπολόγιστες ζημίες που θα προκαλέσει η λειτουργία ενός πολυδιαφημιζόμενου αεροδρομίου, ως νέου κόμβου της Μεσογείου, το οποίο, όμως, είναι οδικώς σχεδόν απροσπέλαστο".

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024