Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ Ελλάδα παραμένει αγαπημένος προορισμός των Ρώσων
Τουριστική πολιτική

Η Ελλάδα παραμένει αγαπημένος προορισμός των Ρώσων

Ο επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας κ. Αλεξάντερ Ράντκοβ δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι αγαπημένος προορισμός των Ρώσων και εκτίμησε ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία προς την Ελλάδα.

Η κοινή βούληση Ελλάδας – Ρωσίας για την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών, επιβεβαιώθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα μεταξύ του υπουργού, επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας κ. Αλεξάντερ Ράντκοβ, του αναπληρωτή του κ. Ευγένιου Πισαρέβσκι και του γενικού γραμματέα Τουρισμού κ. Αναστασίου Λιάσκου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του γενικού γραμματέα Τουρισμού κ. Αναστάσιου Λιάσκου στην έκθεση INTOUR MARKET.

Ο γενικός γραμματέας Τουρισμού ανέπτυξε τις θέσεις του Υπουργείου Τουρισμού και ζήτησε τη συνδρομή του κ. Ράντκοβ, προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία προς την Ελλάδα. Ταυτόχρονα  επεσήμανε πως ο πρέσβης και ο πρόξενος της Ελλάδας, καθώς και τα στελέχη του γραφείου ΕΟΤ Μόσχας, είναι παρόντες προκειμένου να αναλάβουν δράσεις σε όλα τα επίπεδα για την επιτυχία της ελληνορωσικής τουριστικής συνεργασίας.

Ο κ. Ράντκοβ δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι αγαπημένος προορισμός των Ρώσων και εκτίμησε ότι με την προσέγγιση και τη συνεργασία των δύο υπουργείων (που ήδη ξεκίνησε από την επίσκεψη του κ. Πισαρέβσκι στο ελληνορωσικό φόρουμ στην Αθήνα το Φεβρουάριο), θα υπάρξει μεγάλη αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία προς την Ελλάδα.

Παράλληλα στη σύσκεψη αναλύθηκαν ζητήματα ανάπτυξης και συνεργασίας σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως θρησκευτικός / προσκυνηματικός, γιότινγκ/κρουαζιέρα, ιατρικός κ.ά. Συμφωνήθηκε εξάλλου, να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην τουριστική συνεργασία, με τη συμμετοχή των υπουργείων τουρισμού των δύο χωρών κατά τη διάρκεια της διακυβερνητικής συνάντησης της μικτής ομάδας ελληνορωσικής συνεργασίας, που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Απριλίου, στην Αθήνα.

Στη σύσκεψη, που έγινε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, παρευρέθηκαν επίσης ο επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας  κ. Γεράσιμος Ντάβαρης, ο πρόξενος, κ. Ιωάννης Πλώτας, καθώς και στελέχη του γραφείου ΕΟΤ Μόσχας και του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας.

Παράλληλα, ο κ. Λιάσκος πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με τα στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας, του Προξενείου και του γραφείου του ΕΟΤ Μόσχας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων αυτών  υπογράμμισε με έμφαση πως η συνεργασία τους και η άμεση επίλυση προβλημάτων αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την επιτυχία της προσπάθειας που καταβάλλεται, προκειμένου να υπάρξει δυναμική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία το 2013.

Ειδικότερα, ο κ. Λιάσκος τόνισε χαρακτηριστικά: “Η συνέργεια όλων των υπηρεσιών μας στο εξωτερικό και η ενιαία προσπάθεια είναι προαπαιτούμενα για να υλοποιηθεί ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση και η υπουργός  Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, προκειμένου ο τουρισμός να αποτελέσει τον πυλώνα της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας”.

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και το περιεχόμενο της συνέντευξης που έδωσε ο κ. Λιάσκος στο μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Μόσχας, RIA Novosti.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024
15/02/2024
14/02/2024