Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ οργάνωση Ansar Bait al-Maqdis υπεύθυνη για την επίθεση σε τουριστικό λεωφορείο στο Σινά
Αίγυπτος

Η οργάνωση Ansar Bait al-Maqdis υπεύθυνη για την επίθεση σε τουριστικό λεωφορείο στο Σινά

Με την επίθεση αυτή σημειώνεται στροφή στη στρατηγική των ενόπλων ισλαμικών ομάδων που δρουν στη χερσόνησο του Σινά, που πλέον στρέφονται κατά τουριστικών και οικονομικών στόχων.

Η ισλαμική οργάνωση Ansar Bait al-Maqdis ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατά του τουριστικού λεωφορείου στο Σινά, με ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζεται ότι διαπράχθηκε από καμικάζι και ότι θα ακολουθήσουν και νέες επιθέσεις εναντίον οικονομικών στόχων. Δύο νοτιοκορεάτες τουρίστες και ο αιγύπτιος οδηγός του λεωφορείου σκοτώθηκαν κατά την επίθεση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η επίθεση κατά του λεωφορείου που κατευθυνόταν προς το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο νότιο Σινά είναι η πρώτη που πραγματοποιείται κατά τουριστών από την αποπομπή του προέδρου Mohamed Morsi, οπότε και κλιμακώθηκε η δραστηριότητα των ισλαμιστικών ενόπλων ομάδων στην περιοχή.

“Η Ansar Bait al-Maqdis θυσίασε επιτυχώς έναν από τους ήρωές της για να ανατινάξει λεωφορείο που κατευθυνόταν προς τους Σιωνιστές και αυτό περιλαμβάνεται στον οικονομικό πόλεμο κατά του προδοτικού καθεστώτος”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης.

Με την επίθεση αυτή σημειώνεται στροφή στη στρατηγική των ενόπλων ισλαμικών ομάδων που δρουν στη χερσόνησο του Σινά που πλέον στρέφονται κατά τουριστικών και οικονομικών στόχων.

Οι ισλαμιστές που δρουν στο Σινά πραγματοποιούσαν μέχρι σήμερα σχεδόν καθημερινές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή, όμως το νότιο τμήμα της χερονήσου, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας, εθεωρείτο σχετικά ασφαλής προορισμός.

Η οργάνωση προειδοποίησε τους τουρίστες να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο “πριν είναι πολύ αργά” και απείλησε να επιτεθεί σε οποιονδήποτε παραμείνει στη χώρα μετά τις 20 Φεβρουαρίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024