Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚράτηση Ισραηλινών τουριστών κατά την άφιξή τους στην Κωνσταντινούπολη
Η Τουρκία ήταν ένας από τους τουριστικούς προορισμούς των Ισραηλινών

Κράτηση Ισραηλινών τουριστών κατά την άφιξή τους στην Κωνσταντινούπολη

Επεισόδιο στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, όταν οι αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου κράτησαν και ανέκριναν περίπου 40 Ισραηλινούς τουρίστες.

Περίπου 40 Ισραηλινοί τουρίστες κρατήθηκαν και ανακρίθηκαν όταν αποβιβάστηκαν χθες στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

“Οι επιβάτες που έφθασαν το πρωί της Δευτέρας με πτήση της εταιρείας Turkish Airlines οδηγήθηκαν σε χωριστές αίθουσες για να ανακριθούν ένας ένας, αφού τους κατέσχεσαν τα διαβατήριά τους”, ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι του ισραηλινού υπουργείου Ιλάνα Στάιν και Γιγκάλ Πάλμορ. “Έπειτα από μιάμιση ώρα, μπόρεσαν να πάρουν πίσω τα διαβατήριά τους και τους δόθηκε άδεια να φύγουν”, διευκρίνισε η Στάιν. “Είναι η πρώτη φορά που μας γίνεται γνωστό τέτοιο επεισόδιο και εξετάζουμε την υπόθεση”.

Ερωτηθέντες από ισραηλινούς ραδιοσταθμούς, ορισμένοι επιβάτες είπαν ότι τους χώρισαν από τους άλλους επιβάτες χωρίς να τους δώσουν εξηγήσεις και ότι υποβλήθηκαν σε ταπεινωτικούς σωματικούς ελέγχους.

Το επεισόδιο αυτό συνέβη τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση από την Τουρκία μιας σειράς αντιποίνων έπειτα από την άρνηση του Ισραήλ να ζητήσει συγνώμη για τη φονική επιδρομή (9 νεκροί) σ’ένα τουρκικό οχηματαγωγό από Ισραηλινούς κομάντο στις 31 Μαΐου 2010. Το οχηματαγωγό μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προς την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Η Τουρκία αποφάσισε να απελάσει τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Άγκυρα και να παγώσει τις στρατιωτικές σχέσεις με τον πρώην στρατηγικό σύμμαχό της.

Η Τουρκία ήταν για καιρό ένας από τους τουριστικούς προορισμούς που προτιμούσαν οι Ισραηλινοί (περισσότεροι από 500.000 την επισκέφθηκαν το 2008), σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ. Όμως ο αριθμός αυτός βρίσκεται έκτοτε σε συνεχή πτώση λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024