Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΛιγότεροι από 10 οι Έλληνες αγνοούμενοι στη ΝΑ Ασία

Λιγότεροι από 10 οι Έλληνες αγνοούμενοι στη ΝΑ Ασία

Ο αριθμός των αγνοούμενων Ελλήνων, στις πληγείσες από το τσουνάμι περιοχές, ανέρχεται πλέον στους 7 ή 8, ενώ μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης ήταν 10, αν και όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος, ο κατάλογος των αγνοουμένων αυξομειώνεται

Ο αριθμός των αγνοούμενων Ελλήνων, στις πληγείσες από το τσουνάμι περιοχές, ανέρχεται πλέον στους 7 ή 8, ενώ<...> μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης ήταν 10, αν και όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος, ο κατάλογος των αγνοουμένων αυξομειώνεται, γιατί ενώ γνωστοποιούνται περιπτώσεις Ελλήνων, που εικάζεται ότι βρίσκονται στην περιοχή, αφαιρούνται παράλληλα από τις λίστες, όσοι εντοπίζονται σώοι και αβλαβείς”.

Ωστόσο, αξίζει να τονιστεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου, δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη πληροφορία για θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό Έλληνα πολίτη. Ενώ, μια ομάδα είκοσι – εικοσιπέντε Ελλήνων εντοπίστηκε χτες από διπλωματικούς υπαλλήλους στο Πουκέτ και κατευθύνθηκε προς την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ.

Ο εκπρόσωπος είπε, επίσης, πως “πολλοί ταξιδιώτες, που έχουν επικοινωνήσει με το υπουργείο Εξωτερικών, δεν επιθυμούν να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους”, ενώ αναφέρθηκε και στην ύπαρξη μεμονωμένων εκδρομέων, που κατευθύνθηκαν σε άγνωστους τελικούς προορισμούς, είτε μέσω Μπανγκόγκ είτε μέσω Γερμανίας”, ενώ σχολίασε αυτή τους τη πράξη λέγοντας ότι “ανήκει απολύτως στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, την οποία το δημοκρατικό κράτος προστατεύει και εν πάση περιπτώσει αποτελεί μια πρόσθετη δυσχέρεια στην με ακρίβεια διασταύρωση των πληροφοριών, που έρχονται από πάρα πολλές πηγές”.

Παράλληλα, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι το υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να ενισχύσει με δύο διπλωματικούς υπαλλήλους την πρεσβεία στη Μπανγκόκ και με έναν την πρεσβεία στο Νέο Δελχί, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες της 24ωρης λειτουργίας.

Ερωτηθείς σχετικά με τις καταγγελίες ότι δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα επικοινωνίας του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κουμουτσάκος είπε πως “αν υπήρξε οποιαδήποτε συμπεριφορά μεμονωμένου υπαλλήλου, που δεν συνάδει με τη γενικότερη στάση και συμπεριφορά των υπηρεσιών όλο αυτό το διάστημα και κάτω από την πίεση της εργασίας, είναι καταδικαστέα.

Τέλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Βαληνάκης, μιλώντας χτες στο τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, είπε χαρακτηριστικά πως ο αριθμός βαίνει μειούμενος, χωρίς ωστόσο να δώσει επιπλέον στοιχεία. “Το υπουργείο”, πρόσθεσε, “χειρίζεται το θέμα με ευαισθησία και σοβαρότητα και για αυτό δεν δίνει λίστες με ονόματα”. Επίσης, σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών για τον εντοπισμό των Ελλήνων, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Μολυβιάτης ενημέρωσε χτες τον πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή και έφυγε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024