Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜοναδική η ανταπόκριση των Ελλήνων στις εκκλήσεις βοηθείας για τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών της ΝΑ Ασίας

Μοναδική η ανταπόκριση των Ελλήνων στις εκκλήσεις βοηθείας για τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών της ΝΑ Ασίας

Οι Έλληνες για άλλη μια φορά απέδειξαν την ευαισθησία τους και συνέδραμαν με μεγάλο ενδιαφέρον στον αγώνα των ανθρωπιστικών οργανώσεων για παροχή βοηθείας στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών της ΝΑ […]

Οι Έλληνες για άλλη μια φορά απέδειξαν την ευαισθησία τους και συνέδραμαν με μεγάλο ενδιαφέρον στον αγώνα των ανθρωπιστικών οργανώσεων για<...> παροχή βοηθείας στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών της ΝΑ Ασίας, καθώς όπως ανέφερε ο πρόεδρος της UNICEF στην Ελλάδα, κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό “ΣΚΑΪ”, “το ποσό που συγκεντρώνεται καθημερινά από Έλληνες πολίτες ανέρχεται περίπου στα 40.000 ευρώ, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι η οικονομική συνεισφορά των Ελλήνων είναι εκπληκτική.

Ακόμα, ο κ. Κανελλόπουλος, σημείωσε ότι “αυτή η βοήθεια των Ελλήνων πολιτών αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ το κονδύλι των 400.000 δολαρίων του υπουργείου Εξωτερικών”.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ε. Στυλιανίδης, γνωστοποίησε χτες ότι “μέχρι στιγμής από τη χώρα μας έχουν σταλεί 400 τόνοι σε τρόφιμα, νερό, σκηνές και ιατροφαρμακευτικό υλικό, ενώ εκπρόσωπος τη μη κυβερνητικής Οργάνωσης, `Ευρωπαϊκή Προοπτική`, απηύθυνε έκκληση μέσω του ΣΚΑΪ για γάλα, ρύζι και κονσέρβες ψαριού.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, κ. Κόφι Ανάν, χαρακτήρισε την τραγωδία στον Ινδικό ως τη μεγαλύτερη καταστροφή που έχει αντιμετωπίσει ο Οργανισμός και επισήμανε ότι “θα χρειαστούν τουλάχιστον μία δεκαετία και πολλά δισ. δολάρια για την αποκατάσταση των ζημιών”.

Σύμφωνα τώρα με τον τελευταίο απολογισμό, “ο αριθμός των θυμάτων ξεπερνά τις 155.000, ενώ ο αριθμός των πληγέντων από τα `τσουνάμι`, που χρειάζονται βοήθεια σε τρόφιμα φτάνει το 1.800.000 και μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω”, όπως δήλωσε ο συντονιστής του ΟΗΕ για την παροχή βοήθειας, κ. Γιάν Έγκελαντ.

Τέλος, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, από τη πλευρά τους, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών, καθώς ήδη εντοπίστηκαν σε καταυλισμό της Σρι Λάνκα τέσσερα κρούσματα χολέρας, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες και για κρούσματα ιλαράς. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο καταυλισμό διαβιούν περίπου 1.500 άτομα, εκ των οποίων τα 500 είναι ορφανά παιδιά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024