Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜόνο Μάλτα και Βαλεαρίδες στην επικαιροποιημένη 'πράσινη' λίστα του Ην. Βασιλείου
Τουριστική πολιτική

Μόνο Μάλτα και Βαλεαρίδες στην επικαιροποιημένη 'πράσινη' λίστα του Ην. Βασιλείου

Οι πλήρως εμβολιασμένοι που θα ταξιδεύουν σε 'πορτοκαλί' περιοχές δε θα απαιτείται να παραμένουν σε 10ήμερη καραντίνα στο σπίτι τους, με την επιστροφή τους.

Η Μάλτα ήταν η μόνη χώρα που αναβαθμίστηκε από την πορτοκαλί στην πράσινη λίστα χωρίς αστερίσκους, ενώ η Μαδέιρα, οι Βαλεαρίδες νήσοι και κρατίδια της Καραϊβικής τοποθετήθηκαν στην πράσινη “υπό επιτήρηση” λίστα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υποβιβαστούν ξανά στην “πορτοκαλί” κατηγορία χωρίς μεγάλη πρότερη ειδοποίηση.

Σε ερώτηση στο ραδιόφωνο του BBC για τα “αδιαφανή” κριτήρια στον καταρτισμό της πράσινης και πορτοκαλί λίστας, με ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση των ελληνικών νησιών, ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps ανέφερε ότι γενικότερα σε περιπτώσεις νησιών δεν υπάρχει μεγάλη δυνατότητα γονιδιωματικής ανάλυσης των κρουσμάτων, ώστε να εντοπίζονται ανησυχητικές μεταλλάξεις.

Πιο αναλυτικα, οι προορισμοί που προστίθνεται στην “πρασινη” λίστα απο τις 30 Ιουνίου είναι:

  • Ευρώπη: Βαλεαρίδες (Ibiza, Menorca, Majorca και Formentera), Μάλτα και Μαδέιρα
  • Καραϊβική: Antigua, Barbados, Barbuda, Dominica και Grenada
  • Βρετανικές, υπερπόντιες περιοχές: Anguilla and Montserrat, Bermuda, British Antarctic Territory, British Indian Ocean Territory, British Virgin Islands, Cayman Islands, Pitcairn και Turks and Caicos Islands.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι που θα ταξιδεύουν σε πορτοκαλί περιοχές δεν θα απαιτείται να παραμένουν σε 10ήμερη καραντίνα στο σπίτι τους, αλλά δεν ανακοινώθηκε ο χρόνος εφαρμογής του μέτρου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024