Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες προειδοποιούν για χάος στον συνοριακό έλεγχο το Πάσχα
Το ανθρώπινο δυναμικό της Βρετανικής Υπηρεσίας Συνόρων έχει μειωθεί κατά 25%

Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες προειδοποιούν για χάος στον συνοριακό έλεγχο το Πάσχα

Έντεκα μεγάλες αεροπορικές εταιρείες απέστειλαν επιστολή στην υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας, εκφράζοντας την ανησυχία τους για πιθανά προβλήματα συμφόρησης στα αεροδρόμια, λόγω του αυξημένου ελέγχου διαβατηρίων.

Οι αεροπορικές εταιρείες ισχυρίζονται ότι η κίνηση στα αεροδρόμια είναι πιθανόν να “μπλοκάρει” κατά τη διάρκεια του Πάσχα, καθώς οι έλεγχοι διαβατηρίων εντείνονται χωρίς όμως αρκετό προσωπικό.

Έντεκα μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι British Airways, Virgin, bmi και easyJet, έχουν στείλει επιστολή στην υπουργό Εσωτερικών Theresa May εκφράζοντας την ανησυχία τους. Αναφέρουν ότι το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί, λόγω της επιστροφής στον πλήρη έλεγχο των διαβατηρίων, ενώ το ανάλογο προσωπικό έχει περικοπεί.

Η Βρετανική Ένωση Αερομεταφορών (BATA), η οποία και εξέδωσε την επιστολή εξ ονόματος των αεροπορικών εταιρειών, λέει ότι το ανθρώπινο δυναμικό της Βρετανικής Υπηρεσίας Συνόρων έχει μειωθεί κατά 25%.

Η Virgin απέστείλε και ξεχωριστή σημείωση, στην οποία αναφέρει ότι η λειτουργία των αεροδρομίων θα βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς επιβάτες καθυστερημένων πτήσεων θα πλημμυρίζουν τα τερματικά στα αεροδρόμια, σύμφωνα με την εφημερίδα “Daily Mail”. “Σε περιόδους ταξιδιωτικης αιχμής, όπως οι διακοπές του Πάσχα, υπάρχει μια πολύ πραγματική πιθανότητα κατάρρευσης στα βρετανικά αεροδρόμια. Η Βρετανική Υπηρεσία Συνόρων έχει εκσυγχρονιστεί τα τελευταία χρόνια με μείωση 25% στους συνοριοφύλακες και αυξανόμενη έμφαση στη χρήση τεχνολογίας, όπως είναι οι “ηλεκτρονικές πύλες” (e-gates) επιβατών. Φοβόμαστε όμως ότι οι πόροι αυτοί είναι ασυμβίβαστοι με την επιστροφή στο 100% των ελέγχων και αν δε γίνει κάτι, το θέμα θα προκαλέσει συμφόρηση στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου”.

Εκπρόσωπος της Βρετανικής Υπηρεσίας Συνόρων δήλωσε: “Συνεργαζόμαστε με τις αεροπορικές εταιρείες για να εξασφαλίσουμε της διατήρηση του επιπέδου ασφαλείας και την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι πρόκειται να υπάρξει κάποια αναστάτωση”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024