Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟι Βρετανοί TOs συγκεντρώνουν τους πελάτες τους στο Sharm El Sheikh
Αίγυπτος

Οι Βρετανοί TOs συγκεντρώνουν τους πελάτες τους στο Sharm El Sheikh

Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες έχουν μετακινήσει πελάτες τους στα ξενοδοχεία του Sharm El Sheikh στην Αίγυτπο, σε περίπτωση που οι Αρχές της χώρας αποφασίσουν να κλείσουν δρόμους λόγω των βίαιων ταραχών.

Η εταιρεία-μέλος του AITO (Association of Independent Tour Operators), Nomadic Thoughts ανακοίνωσε ότι  μετέφερε τουρίστες της από άλλες περιοχές στο θέρετρο Sharm El Sheikh την προηγούμενη εβδομάδα σε περίπτωση που οι διαδηλώσεις κλιμακωθούν. Φήμες ανέφεραν ότι οι Αρχές πιθανόν να έκλειναν τους δρόμους προς άλλες τουριστικές περιοχές, όπως οι Nabq, Dahab και Nueiba ύστερα από την ενέδρα στην οποία έπεσε κονβόι της αστυνομίας στα βόρεια της χερσονήσου του Σινά με αποτέλεσμα 24 νεκρούς.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Jono Vernon-Powell δήλωσε ότι οι τοπικές αρχές “παίρνουν κάθε προληπτικό μέτρο για να διαφυλάξουν την ασφάλεια των διεθνών τουριστών”. Και πρόσθεσε: “Στη δική μας περίπτωση είχαμε ήδη φέρει τους πελάτες μας από άλλες περιοχές στο Sharm από τη προηγούμενη εβδομάδα, με το σκεπτικό ότι αυτό είναι ένα προληπτικό μέτρο εάν τα πράγματα χειροτερεύσουν. Μας ενδιέφερε επίσης πολύ να έχουν άμεση πρόσβαση στο αεροδρόμιο”. Παρ’όλα αυτά, δήλωσε ότι δεν εμφανίζεται κάποιος άμεσος κίνδυνος για τους τουρίστες στη βόρεια του Σινά περιοχή, σύμφωνα και με την Οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας (FCO). Το τελευταίο αναφέρει στην ιστοσελίδα του: “Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί σε ισχύ, για την προστασία των τουριστικών περιοχών. δεν έχουν αναφερθεί βίαιες διαδηλώσεις στη περιοχή των ξενοδοχείων βόρεια του Σινά”. Και προσθέτει ότι ότι οι δρόμοι από το Sharm El Sheikh προς άλλα θέρετρα, συμπεριλαμβανομένων των Nabq, Dahab και Nueiba παραμένουν ανοιχτοί.

Εκπρόσωπος της Thomas Cook νέφερε “Όλοι οι πελάτες μας βρίσκονται στο Sharm El Sheikh. Οι πλησιέστερες τουριστικές περιοχές είναι η Tarba και η Dahab, αλλά δεν υπάρχουν, από μέρους μας, Βρετανοί τουρίστες εκεί”.

Η εκπρόσωπος της Thomson δήλωσε ότι “τους τελευταίους μήνες έχουμε προχωρήσει σε τροποιήσεις των εκδρομικών μας προγραμμάτων και σύμφωνα με τις οδηγίες του  FCO δε θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε ταξίδια προς το Κάιρο και το Luxor από το Sharm. Το υπόλοιπο πρόγραμμα για το Sharm El Sheikh συνεχίζει ως έχει”.

Ειδικές ομάδες εξυπηρέτησης πελατών στα τηλεφωνικά μας κέντρα και τα καταστήματα λιανικής εργάζονται για να καθησυχάσουν τους πελάτες μας, ότι, σύμφωνα και με τις οδηγίες του FCO, θα συνεχίσουν τις διακοπές τους όπως έχει προγραμματιστεί”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024