Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠολλά τα εμπόδια στη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές

Πολλά τα εμπόδια στη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές

Αν και ο αριθμός των θυμάτων από τα καταστροφικά “τσουνάμι”, που σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμα τους από τις δώδεκα χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας και Αφρικής, συνεχώς αυξάνει και η […]

Αν και ο αριθμός των θυμάτων από τα καταστροφικά “τσουνάμι”, που σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμα τους από τις δώδεκα χώρες της<...> νοτιοανατολικής Ασίας και Αφρικής, συνεχώς αυξάνει και η ανάγκη για παροχή βοήθειας είναι μεγάλη και άμεση, παρόλα αυτά η μεταφορά του ανθρωπιστικού υλικού και του εκπαιδευμένου προσωπικού διαφόρων οργανώσεων εκεί αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, που σε πολλές περιπτώσεις φαίνονται να είναι ανυπέρβλητες.

Μέχρι χτες, ο αριθμός των νεκρών στις πληγείσες περιοχές έφτανε τις 155.000, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός αυτός αναμένεται να ξεπεράσει και τις 170.000 εντός των προσεχών ημερών.

Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές της Ινδονησίας, της χώρας που υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα, επιβεβαίωσαν χτες ότι “ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 94.000 άτομα, δηλαδή 14.000 παραπάνω από τις προηγούμενες εκτιμήσεις. Από την άλλη, στην Ινδία, ο αριθμός των νεκρών υπολογίζεται σε 15.000, αλλά περίπου 10.000 ακόμη αγνοούνται, ενώ οι επιζώντες έχουν να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση ασθενειών, όπως αυτών της χολέρας και του τύφου.

Όσον αφορά τώρα στα εμπόδια, που έχουν να αντιμετωπίσουν, οι ανθρωπιστικοί οργανισμοί στη μεταφορά υλικού, πρέπει να σημειωθεί ότι είναι τεράστια, καθώς τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άτομα έχουν ανάγκη από είδη πρώτης ανάγκης σε απομονωμένες περιοχές της Ινδονησίας, αλλά θα χρειαστούν πιθανότατα αρκετές ημέρες μέχρι να φτάσει εκεί ανθρωπιστική βοήθεια. Ο επικεφαλής της έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών, κ. Γιαν Έγκελαντ, υπογράμμισε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται στην επαρχία της Ινδονησίας Aτσε, όπου έχουν καταστραφεί πολλές οδικές αρτηρίες”.

Ο κ. Γιαν Έγκελαντ πάντως παραμένει αισιόδοξος για τον συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας και ζητά από τις πληγείσες χώρες να παραμερίσουν τα γραφειοκρατικά εμπόδια για να μπορέσουν να φτάσουν εκεί τα είδη πρώτης ανάγκης.

Εκτός, όμως από την ανθρωπιστική βοήθεια, επιτακτική είναι και η ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης, κυρίως των παιδιών, όπως τόνισε στο BBC ο κ. Τζέι Μαχεσουαράν, εκπρόσωπος των ανταρτών Τίγρεων Ταμίλ στη Σρι Λάνκα, οι οποίοι έχουν στήσει τις δικές τους ομάδες αρωγής. “Προσπαθούμε να συνεργαστούμε με τη Γιούνισεφ και την Όξφαμ, γιατί είναι σίγουρο ότι τα παιδιά έχουν μεγαλύτερα ψυχολογικά τραύματα τόνισε ο κ. Τζέι Μαχεσουαράν, σημειώνοντας ότι “την ίδια στιγμή ψυχολογική βοήθεια χρειάζονται και πολλές γυναίκες, κυρίως οι έγκυοι, ενώ υπάρχουν και άτομα που έχουν χάσει τη μισή τους οικογένεια ή και όλους τους συγγενείς τους και χρειάζονται στήριξη”.

“Κατά τη διάρκεια των πολέμων, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να τρέξουν για να βρουν καταφύγιο. Σε αυτή την περίπτωση, όλα έγιναν απροειδοποίητα και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Αυτό είναι χειρότερο ακόμη και από έναν πόλεμο, κατέληξε ο κ. Τζέι Μαχεσουαράν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024